divendres, 25 de gener del 2013

Nou conflicte a la vista


El Govern creu que el projecte de llei d'unitat de mercat aprobat per Moncloa envaeix competències


 El Consell de Ministres ha aprovat el projecte de llei d'unitat de mercat, que pretén facilitar l'obertura i la instal·lació de nous negocis arreu de l'Estat eliminant "traves burocràtiques" i simplificant "el complex marc regulatori actual".

La norma estableix una llicència única per comercialitzar béns i serveis. Això vol dir que una empresa de nova creació només haurà de demanar la llicència en una autonomia i podrà comercialitzar els seus productes immediatament a tot l'Estat, sense cap requisit addicional.

D'aquesta manera es vol evitar que una empresa hagi de complir uns requisits o altres en funció de la comunitat, ja que actualment hi ha disset normatives autonòmiques diferents. La llei, per a la qual l'executiu espanyol s'ha inspirat en el model de mercat únic europeu, també preveu la creació d'una mecanisme estatal de resolució de conflictes al qual es podran adreçar operadors jurídics i econòmics.

La llei, que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha qualificat de "molt important per millorar la competitivitat de l'economia espanyola", serà també un nou motiu de discòrdia. De fet, el mateix Rajoy ha admès que aixecarà encara més ampolles en la seva relació amb Catalunya. I no és l'única comunitat que la veu amb recel per una possible invasió de competències.


http://tinyurl.com/a2tua9h