dilluns, 21 de gener del 2013

No és temps de Duran, Navarro ni Camacho


Malgrat les enquestes tenen un grau d’encert variable permeten conèixer  l’evolució de les tendències, i és en base a aquesta perspectiva, que l’enquesta de El Periódico apunta a algunes dades molt interessants. El que reflecteix l’últim baròmetre és que la ciutadania castiga les indefinicions de la classe política, en uns moments de crisi com el que estem vivint no es perdona no definir el projecte polític que un representa, aquest és el motiu que defineix clarament la caiguda,  que encara no toca fons de CiU, PSC i PP, velles polítiques que no il·lusionen, i que aboquen aquests partits a un paper residual.

El PSC  va encaminat a una trencadissa interna que s’agreujarà si no voten la declaració sobiranista, el  PP  s’aboca a una pèrdua constant de vots cap a C’s que amb un discurs demagog  que ofereix una millor proposta a tots aquells nacionalistes espanyols que veuen que ni PSC, ni PP els hi garanteixen un refugi per les seves idees.

CiU té un greu problema, malgrat que el president Mas ha estat contundent en el seu camí cap a l’estat propi, i  que ha perfilat un govern i un acord amb ERC, la crossa de Duran li està trencant el seu camí. Mentre Mas transmet audàcia, valentia i credibilitat, cada cop que parla Duran i Lleida li fa perdre totes i cadascuna de les virtuts. L’enquesta de El Periódico reflecteix una davallada important de la coalició i de la valoració del president Mas però també estableix els motius, la ciutadania castiga les indefinicions i sobretot la credibilitat i Duran cada cop que parlar li fa perdre credibilitat al president Mas i a la coalició.

El President Mas haurà de prendre decisions i afrontar el desafiament de Duran i Lleida, CiU es va presentar a les eleccions amb un programa molt concret de caminar cap a l’estat propi, i tot intent de marxa enrere – a més de ser castigat per l’electorat-,  pot fer perdre un temps valuós en uns moments on els partits polítics espanyols es barallen per la corrupció, Catalunya ha d’assumir sense perdre més temps el camí cap a l’estat propi, perquè qualsevol altra cosa serà la nostra mort com a poble.

 http://www.directe.cat/editorial/272597/no-es-temps-de-duran-navarro-ni-camacho?utm_source=directe!cat&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+directecat+%28directe!cat%29&utm_content=Google+International