diumenge, 6 de gener del 2013

Laia Ortiz titlla de "presa de pèl" l'entrevista al monarca i considera que la Corona espanyola està "tocada i en decadència"


CV retreu al rei Joan Carles que no mostri "cap comprensió" per les aspiracions nacionals de Catalunya i el País Basc


Barcelona (ACN).- La diputada d'ICV al Congrés dels Diputats, Laia Ortiz, retreu al rei Joan Carles que en l'entrevista a TVE continués sense mostrar "cap comprensió" per les aspiracions nacionals de Catalunya i el País Basc. Els ecosocialistes lamenten "la mala diagnosi" del monarca, i li critiquen que "només" parli de rupturismes territorials i que en canvi no es posicioni "en contra les polítiques que han portat a aquesta dramàtica situació", afirmen. "El Rei sempre parla d'unitat i de fer callar veus però no s'adona que el pacte constitucional està trencat", sentencia Ortiz. La diputada ecosocialista creu que "la conversa" va ser "una presa de pèl" que demostra que la Corona està "tocada i en decadència".  
 
 La diputada d'ICV al Congrés dels Diputats, Laia Ortiz, considera que l'entrevista que va emetre TVE al rei Joan Carles amb motiu del seu 75è aniversari és "una presa de pèl" que demostra que "la Corona està tocada i en decadència". La diputada ecosocialista creu que "la superficialitat de l'entrevista, sense entrar en temes d'interès, no és pròpia d'un mitjà públic" i defensa que hauria hagut de ser "més crítica i plural".

Retreuen a Joan Carles I "mala diagnosi", li critiquen també que només parli de "frontismes i rupturismes" i deploren que no es posicioni "en contra de les polítiques que han portat a la dramàtica situació". "El Rei sempre parla d'unitat i de fer callar veus però no s'adona que el pacte constitucional està trencat", sentencia Ortiz en una nota de premsa. És per això que li recorden que "sempre ha estat incapaç de mostrar cap comprensió cap a les aspiracions nacionals de pobles com Catalunya o el País Basc".

Ortiz posa en dubte també que l'estat espanyol es pugui definir "com a país modern i amb benestar" i lamenta que el cap de l'estat "obviï el desmantellament del l'estat del Benestar". Els ecosocialistes lamenten, a més, que RTVE hagi dedicat "bona port de la seva programació a fer culte a la corona, com una oda al rei, sense qüestionar-ne la figura".  
http://directe.cat/269136