dimarts, 29 de gener del 2013

La Generalitat demana 9.073 milions d'euros al FLA per al 2013

7.684 milions d'euros són per cobrir els venciments de deute d'enguany i 1.389 per complir amb l'objectiu de dèficit, segons el Departament d'Economia
La Generalitat ja ha formalitzat la petició per adherir-se enguany al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). Segons ha comunicat el Departament d'Economia, l'executiu català ha demanat a Madrid 9.073 milions d'euros.
El departament dirigit per Andreu Mas-Colell ha especificat que 7.684 milions són per cobrir els venciments de deute d'enguany, tant pel que fa al inversors institucionals com en el cas dels bons patriòtics oferts a particulars.
Els 1.389 milions d'euros restants seran per complir amb l'objectiu de dèficit imposat per Madrid a les comunitats autònomes, del 0,7%.
Mas-Colell ha aprofitat el comunicat anunciant la petició per insistir en la demanda de flexibilitzar els objectius de dèficit de les comunitats autònomes en el cas que Brussel·les cedeixi a flexibilitzar el del conjunt de l'Estat.
Al mateix temps, el conseller d'Economia ha criticat el fet que el FLA per a l'any 2013 no estigui implementat el mes de gener i ha reivindicat un sistema automàtic i transparent per dotar de liquiditat a les comunitats autònomes.
La petició d'enguany supera de llarg la que va fer l'any passat la Generalitat, que va ser una de les primeres comunitats demanar ajuda al FLA i en va rebre 5.440 milions d'euros.

http://www.ara.cat/economia/Generalitat-demana-milions-deuros-FLA_0_856114578.html