dimecres, 16 de gener del 2013

Junqueras apel.la a la democràcia per sumar el PSC


Per Junqueras, és "impossible" que un demòcrata estigui en contra de que els ciutadans catalans tinguin dret a decidir, i si ho està, hauria de fer "una reflexió profunda".


Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha deixat clar que el seu partit no té intenció de fer-se enrere en la inclusió a la declaració sobre el dret a decidir del punt que defineix el Catalunya com un subjecte polític i jurídic. "Que Catalunya és un subjecte polític és inqüestionable", ha declarat. No obstant això, s'ha mostrat esperançat en el fet que el PSC acabi subscrivint el text. "L'esperança en la racionalitat i en el sentit comú no podem perdre-la mai", ha dit. Així Oriol Junqueras que és la consideració de Catalunya com a subjecte polític i jurídic. "Si no, què som?", s'ha preguntat. El president d'ERC ha assegurat que aquesta consideració és evident perquè s'expressa en la realitat política, social, universitària, sindical i en molts altres àmbits.


Junqueras ha fet aquestes declaracions després que aquest dimarts el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, va dir, en relació a la referència al subjecte polític i jurídic en la declaració sobre el dret a decidir, que els socialistes catalans tenien posicions maximalistes i que convenia "no cabrejar" a l'Estat.

Tot i això, el líder republicà encara té esperances de sumar al PSC a la resolució que ha de votar el Parlament el proper 23 de gener. Ho fa, ha dit, perquè "l'esperança en la raó, en la racionalitat i en el sentit comú intentarem no perdre-la mai". I, segons ell, és "impossible" que un demòcrata estigui en contra de que els ciutadans catalans tinguin dret a decidir el seu futur. "Si algú està en contra d'això, atès que és impossible que un demòcrata estigui en contra, ha de fer una reflexió profunda", ha conclòs.


http://directe.cat/272128