dimarts, 29 de gener del 2013

El Govern espanyol no sap que fer per frenar Mas

Rajoy recorre a l’Advocacia de l’Estat per tenir arguments jurídics contra el dret a decidir, un problema bàsicament polític



Segons informa La Razón, un diari molt ben informa sobre els moviments del govern de Mariano Rajoy, l'Advocacia de l'Estat tindrà a punt aquest dijous l'informe que li ha encarregat el Govern sobre la possible inconstitucionalitat de la declaració sobiranista aprovada pel Parlament, i serà estudiat pel Consell de Ministres divendres, quan quedarà fixada la posició del Govern espanyol i es dibuixaran “les primeres mesures concretes per frenar Mas”. L'Advocacia de l'Estat serà l’encarregada de subministrar els arguments jurídics a Rajoy contra la declaració i el dret a decidir i aclarirà si la declaració té repercussions jurídiques per on el Govern espanyol s’hi pugui agafar. "Molts mitjans internacionals estaran pendents de la resposta d’Espanya al dret a decidir"
 
 Rajoy va amb peus de plom però hi ha molts sectors del PP i de la opinió publicada que li manen pressa

Rajoy vol tenir resolt aquest problema com més aviat millor, i més quan el president Mas ja ha anunciat que després de la visita a la Zarzuela, on es reunirà amb el rei, demanarà audiència a la Moncloa per fer arribar formalment a Rajoy  la declaració sobiranista i la intenció de donar compliment al mandat del poble de Catalunya de convocar un referèndum. Molts mitjans internacionals estaran pendents de la resposta d’Espanya al dret a decidir que planteja Catalunya i Rajoy de moment l’ha encarregat al cos d’advocats de l’estat.

El discurs de Camacho disgusta el PP per massa conciliador

Segons La Razón, Rajoy lrespondrà al presidetn Mas amb els arguments que li traslladi l'Advocacia de l'Estat i li reiterarà que el seu marge de negociació es cenyeix a la legalitat vigent i a la millora del sistema de finançament. El diari també apunta que la posició del PPC està aixecant suspicàcies dins el PP que veuen intolerable que  Sánchez Camacho copiï el discurs del PSOE i parli de donar més beneficis a Catalunya.