dijous, 24 de gener del 2013

El Banc de Sabadell pica l’ull a Espanya per quedar-se Catalunya Caixa


El president del Banc de Sabadell trenca la seva norma de no valorar l’actualitat política i es mostra contrari al ''xoc de trens'' entre Catalunya i Espanya


Ser fidel a Espanya i posar través a la democràcia té premi. Tot i la voluntat majoritària expressada ahir al Parlament - amb més de dos terços a favor del dret a decidir- i davant la greu situació d'emergència social que viu Catalunya, els lobbys de poder giren l’esquena a la voluntat del poble. El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, tot i que no li ''agrada'' valorar l'actualitat política, ha fet una excepció en relació amb la declaració del Parlament d'aquest dimecres i ha recordat la posició defensada pel president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, contra un possible ''xoc de trens'' entre Catalunya i Espanya. Per què avui trenca la seva norma Oliu?
  Manar sense passar per les urnes

Oliu ha afegit que ''confiava'' que totes les vies legals que s'impulsin es facin ''amb diàleg'' i amb un marc d'estabilitat dins de la ''legalitat vigent''. En el transcurs de la presentació de resultats del 2012, Oliu ha anunciat que el banc que presideix té ''capacitat'' suficient per fer ''compres addicionals'' de més entitats del sistema financer espanyol. Oliu sap que el procés de reestructuració del sistema financer espanyol ofereix noves oportunitats de negoci per a la seva entitat -i compta amb el precedent de La Caixa a qui el Govern espanyol va fer el “regal” del Banc de València-, d’aquí la picada d’ull al Govern espanyol.

La taxa sobre els dipòsits, un ''disbarat'', d’aquí també plora la criatura

El president del Banc Sabadell també s'ha referit a l'aprovació per part del Parlament d'una taxa bancària a Catalunya sobre els dipòsits de les entitats. Oliu ha dit que es tractava d'un impost amb ''ànim recaptatori''  per superar aquesta conjuntura de dèficit fiscal que pateix Catalunya i el conjunt de l'estat espanyol. Tot i això, Oliu ha dit que si aquesta taxa no s'aplicava a tot el conjunt de la Unió Europea era un ''disbarat'' aprovar-la només a Catalunya perquè suposa un ''trencament'' de la unitat de mercat.