dilluns, 7 de gener del 2013

De Gispert creu que l'Exèrcit se n'ha de mantenir "totalment al marge"


La presidenta del Parlament diu que "això dels militars no ens ha de preocupar"




La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, creu que l'Exèrcit s'ha de mantenir "totalment al marge" del procés sobiranista de Catalunya i ha lamentat "la provocació" del ministre espanyol de Defensa, Pedro Morenés, durant l'acte de celebració de la Pasqua Militar. En aquest sentit, ha instat a "no fer cas" paraules del membre del Govern espanyol.
En una entrevista a Els matins de TV3, ha apuntat que "parlant la gent s'entén" i ha exposat que "des de Catalunya hi ha poques provocacions. Intentem fer veure que no les sentim perquè l'important és treballar i tirar endavant". "Això dels militars no ens ha de preocupar", ha afegit.
D'altra banda, la presidenta del Parlament ha volgut anteposar la sintonia entre el poble català i la càmera: "el poble de Catalunya no està adormit sinó ben despert, de manera que el Parlament està bé en sintonia amb el poble".
De Gispert ha assenyalat que ella té poca ocasió de fer discursos i que el seu paper és d'àrbitre, però s'ha referit al Parlament amb el qual va iniciar el seu segon mandat com a presidenta, en què va posar l'accent en l'"ànima social i nacional ", que segons ell van juntes. "La crisi és la més forta dels últims cinquanta anys", ha advertit.
En aquest punt, la dirigent ha augurat un 2013 amb "més sacrificis, no tant en retallades, però sí en impostos", i ha assegurat que en les pròximes reunions de la Mesa del Parlament s'abordarà el debat dels sous dels diputats.

http://tinyurl.com/bhr9mfe