dissabte, 19 de gener del 2013

Corrupció transversal


'Mercuri' apunta a un exregidor del PP i l'oncle de l'alcalde

Jordi Soriano amb Francisco Camps, en una imatge d'arxiu


L'exregidor de Sabadell i exmilitant del PP Jordi Soriano està imputat pel jutjat d'instrucció 1 de Sabadell com a sospitós de ser el "principal responsable i beneficiari" d'un delicte de suborn per presumptament haver cobrat comissions de diversos empresaris per cinc operacions urbanístiques vinculades amb l'Ajuntament, segons una interlocutòria del jutge del cas, que també fa referència a Melquíades Garrido Martínez, oncle de l'alcalde, Manuel Bustos.

Segons la interlocutòria, que aixeca parcialment el secret del sumari del cas Mercuri, sobre presumpta corrupció a l'Ajuntament de Sabadell, l'empresari implicat Nicolás Giner va denunciar que Soriano va cobrar "regals" per la remodelació i ampliació del Cementiri de Sabadell, per obres relacionades amb Fira de Sabadell i el centre cívic Can Llong, per la llicència de millora de la Finca de Ca n'Ustrell i per la requalificació d'una finca a Palau Solità i Plegamans.

Així mateix, Nicolau Giner va assegurar que va pagar en dos casos 120.000 euros a Soriano "per aconseguir la seva intermediació en diversos temes urbanístics de l'Ajuntament de Sabadell, del qual era regidor", de part de José Manuel González Parra, de l'empresa Galaria, i de Mikel Treku, de l'empresa Anfora. S'indica també a l'auto que "de les escoltes es desprèn" que José Ríos Martín, de l'empresa Excavallés, "hauria fet pagaments a Jorge Soriano, un de 300.000 euros, i a més gent de l'Ajuntament, fent referències a algunes de les converses al 3%".

El jutge es refereix en el seu auto a la denúncia de Giner, afirmant que "que posava de manifest un presumpte delicte de suborn del que seria principal responsable i beneficiari Jordi Soriano José, rebent aquest regals, sempre de forma provisional i interina, de diversos empresaris per obtenir diverses adjudicacions".

La interlocutòria assenyala igualment que "el 17 de novembre del 2010 es va rebre atestat de la Unitat Adjunta a la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra al qual se sol·licitava la intervenció de les comunicacions de Melquíades Garrido Martínez", l'oncle de Bustos.

Després d'accedir a aquesta intervenció, l'acte judicial fa referència a una conversa entre dos implicats, a la qual es diu que "... tota l'àrea del que són requalificacions i tot això l'ho portaria" l'oncle de l'alcalde". Durant aquesta conversa també es diu que "és la mateixa gent que arreglarà unes coses, el que passa és que unes coses van cap a un lloc i altres cap a un altre, així de clar".

En un SMS que un implicat envia a Soriano, indica que li han ofert "diverses vegades moltes oportunitats de coses per parlar del tiet i de tu, i mai he entrat al drap", en al·lusió a l'oncle de Bustos, i afegeix: "Però com no vull molestar més ja que als que de veritat manen a l'Ajuntament de Sabadell, SA .... Per cert, recorda a qui tu saps que les municipals arriben aviat, i un escàndol abans que arribin no seria el millor, però tranquil, o com no et vull incomodar ja buscarem companys de viatge. És que, com entendràs, ja són moltes. Metro arriba al tiet i Emilio i em fan fora com un gos perquè no entro en el del 3%".

 

http://politica.e-noticies.cat/corrupcio-transversal-72053.html