dimarts, 15 de gener del 2013

CiU i ERC deixen Ciutadans fora del Senat


La Junta de portaveus aplica la llei d'Hondt, abans només s'havia fet en una legiuslatura, per fer el repartiment de senadors

Jordi Cañas, amb la cap de premsa de Ciutadans, al Parlament

 
Ciutadans s'ha quedat sense representació al Senat espanyol després que la junta de portaveus, amb la majoria de CiU i ERC, ha decidit aplicar la llei d'Hondt, que només s'havia aplicat en una legislatura -la resta s'havia fet per major resta- per escollir els senadors de designació autonòmica. Davant els vots en contra de CiU i ERC; PSC, ICV-EUiA i PP han votat a favor que la formació d'Albert Rivera tingués un escó a la Cambra Alta.
El portaveu de C's, Jordi Cañas, ha lamentat "l'acord de CiU i ERC per excloure Ciutadans a l'hora d'escollir el representants autonòmics al Senat. Per segona vegada en onze legislatura s'ha aplicat la fórmula d'Hondt i sempre s'havia utilitzat la fórmula per major resta per garantir la pluralitat".
"En aquesta ocasió -ha expressat- per excloure Ciutadans i per excloure una veu catalana que defensa la unitat d'Espanya, tant CiU com ERC han pactat excloure Ciutadans del repartiment de senadors".
Finalment, el diputat de la formació que lidera Albert Rivera ha lamentat que "aquells que estan en paral·lel atacant l'estat de dret, que volen separar Catalunya de la resta d'Espanya, exclouen els més de 280.000 votants de Ciutadans i a Ciutadans com aquella veu al Senat que donaria aquesta veu que creiem que és majoritària a Catalunya".

2 comentaris :

Ruben ha dit...

Owned, col·legues, owned, això us han fotut. La millor notícia del dia XDDD

Rosa Mary ha dit...

Si Ruben de tant en tant hi ha bones noticies.
Gràcies per el teu comentari