dimarts, 15 de gener del 2013

Chacon rebenta la negociació pel consens en la declaració sobiranista


Mentre el PSC assegura que deixa la porta oberta al diàleg, Chacón afirma que el PSC votarà en contra de la declaració sobiranista


Barcelona (ACN).- El portaveu del PSC, Maurici Lucena, ha deixat clar aquest dimarts que la legalitat serà la "línia vermella" dels socialistes catalans a l'hora de negociar la declaració de sobirania, perquè ara mateix, ha dit, hi ha propostes que "topen frontalment" amb la llei. Lucena ha assegurat que intentaran arribar a un denominador comú amb la resta de partits, però ha insistit que el "límit" del PSC és la legalitat. Mentre, l’ex ministra  de defensa Carme Chacón  assegurava el vot contrari del PSC a la nova proposta  per motius tàctics, ja que per ella Artur Mas només busca la seva supervivència política i ERC  persegueix la ruptura amb Espanya.
El PSC vol guanyar temps mentre Catalunya es sumeix en la misèria

Lucena ha remarcat que la posició del PSC és clara i té un únic límit: la legalitat. El portaveu dels socialistes ha posat els exemples de Canadà i Regne Unit i ha reclamat una negociació entre governs que no duri més de dos anys per acordar les condicions d'un referèndum que sigui legal. "No entenem que el Parlament o el Govern pugui fer les coses de forma il·legal. Pensem que les propostes d'altres formacions no són la millor manera de començar perquè amb la legislació vigent hi topen frontalment", ha considerat sense concretar si s'estava referint a la declaració que han impulsat CiU i ERC.

Constatar que Catalunya és un subjecte polític i jurídic violenta Espanya segons el PSC
 

Pel que fa a la constatació que Catalunya és un subjecte polític i jurídic, s'ha queixat que no s'hagi negociat primer i CiU i ERC hagin optat per una "imposició unilateral". "El que estem fent és predisposar negativament l'altra part", s'ha queixat fent al·lusió a la negociació amb l'estat espanyol.

Chacón enrocada en l’entelèquia federalista contra Catalunya

Chacón ha tirat pilotes fora i ha eludit pronunciar-se sobre si el PSC dóna suport al dret del poble català a decidir el seu futur, i ha remarcat que la prioritat del PSC és reformar  la Constitució per arribar a un estat federal, que per ella, és la fórmula més estesa al món.