dimecres, 2 de gener del 2013

Cruyff s'acomiada amb empat (1-1)

Catalunya no aconsegueix derrotar una jove Nigèria davant de més de 27.000 espectadors

Johan Cruyff dirigint-se a l'afició abans d'iniciar el partit. Foto: ACN

Johan Cruyff ha acabat la seva curta etapa com a seleccionador català –ha dirigit quatre partits- amb un empat davant d'una jove Nigèria (1-1). Els catalans s'han avançat al minut 2 amb un penal transformat per Sergio González –homenatjat juntament amb l'entrenador holandès- mentre que a la represa ha empatat Bright Dike un partit que ha reunit 27.000 espectadors a Cornellà-el Prat i que, com no podia ser d'altra manera, ha esdevingut un clam independentista.

Catalunya ha demostrat a la primera part que té un potencial molt superior a una Nigèria en plena preparació per disputar la Copa Àfrica però que presentava baixes importants –especialment els jugadors que militen a la Premier anglesa-. Els catalans han sortit amb molta energia i, de fet, Sergio García ha estat a punt de marcar al minut 1 però no ha pogut rematar una perillosa centrada per la banda esquerra.

Tant sols un minut després un altre Sergio, en aquest cas González, ha forçat un penal en xutar una pilota que un defensa nigerià ha rebutjat amb la mà. El mateix exjugador de l'Espanyol i el Deportivo –que té l'honor de ser el que més partits ha disputat amb la selecció- ha xutat el penal i ha aconseguit l'únic gol de la primera part. Vuit minuts després –tal com estava previst- ha estat substituït per Álvaro Vázquez per tal que el públic català l'homenatgés pocs mesos després de la retirada.

Catalunya ha continuat dominant davant d'una Nigèria que no aconseguia trenar més de tres passades seguides. Tot i això no ha aconseguit crear ocasions de gol clares –Bojan ha aconseguit driblar el porter en una internada per l'esquerra però un defensa ha evitat la remada- i, poc a poc, els africans s'han tret la pressió de sobre. Tot i això, la possessió ha continuat monopolitzada per una selecció catalana dirigida per Xavi i que abans del descans ha tingut dues oportunitats amb una internada per la banda dreta de Bartra i una falta xutada per Verdú que Piqué no ha aconseguit convertir en gol després del control davant de porter. Fins al minut 44 no ha arribat la primera ocasió visitant en una vaselina que ha sortit alta.

A la represa el partit s'ha igualat ja que Catalunya ha canviat tot l'equip excepte un Marc Bartra que ha acabat el matx amb molèsties. Jordi Amat amb una rematada de cap que ha sortit fora després d'un còrner i Sergio Tejera amb una vaselina que ha salvat un defensa han tingut dues bones ocasions en els deu primers minuts. Tanmateix, en la següent jugada Bright Dike ha conduït un contraatac de llibre que ha acabat amb un xut imparable per part de Codina. El gol ha fet despertar els nigerians que han vist possible la victòria i que han tingut amb Emanuel Emenike –un dels seus millors jugadors- la millor ocasió. També Catalunya hauria pogut marcar el segon amb dues ocasions: primer Jonathan Soriano –ha xutat alt després de la passada de mort de Tello- i després el mateix jugador sabadellenc que al minut 89 ha fallat sol davant del porter.