dijous, 6 de desembre del 2012

Un veí de Mataró cedeix la seva segona residència a famílies desnonades

ALMERIA, 6 (EUROPA PRESS) Un home de 64 anys veí de Mataró (Barcelona), Eulogio Carmona, ha ofert gratuïtament la seva segona residència ubicada al municipi d'almeria de Vera a famílies que travessin problemes econòmics o que hagin estat desnonades davant de la impossibilitat de fer front als pagaments hipotecaris amb la finalitat d'"ajudar" durant el termini mínim de dos anys a qui no tingui casa.

 Segons ha explicat a Europa Press, la iniciativa de cedir el seu habitatge va sorgir arran de la tràgica mort d'Amaia Egaña, la veïna de Barakaldo (Biscaia) que es va suïcidar quan anava a ser desnonada i del cas del matrimoni de Pinos Puente, a Casanueva (Granada), que també va decidir treure's la vida per evitar "ser un incordi" per als seus fills; motiu pel qual va decidir col·laborar per provar d'"ajudar la gent".
Carmona, natural de Motril (Granada) i que va treballar com a assessor immobiliari fins fa dos anys quan es va prejubilar, va decidir juntament amb els seus fills i la seva dona, una infermera també jubilada, oferir l'habitatge ubicat a la urbanització Thalassa II de Vera, de manera que ell mateix assumiria el pagament de l'IBI mentre que els 'llogaters' haurien d'ocupar-se d'altres costos com llum i aigua.
 L'habitatge té dos dormitoris dobles, bany, cuina i sala d'estar i està ubicada en una urbanització residencial.
 "Normalment nosaltres hi passem entre tres dies i una setmana a l'any, per la qual cosa vam tenir el pensament d'ajudar algú, encara que sigui una família", ha dit Carmona, qui espera que la seva decisió serveixi perquè "s'escampi l'exemple i siguem mil".
 Així, ha precisat que ell mateix seria l'encarregat de seleccionar la família, per donar suport així a aquelles persones "a les quals la vida els hi hagi etzibat un revés" i siguin les més necessitades.
Per la seva banda, el propietari tan sols demana que els habitants de la casa "la cuidin com si fos seva" durant el temps de la cessió, que pot estendre's durant el temps que calgui, "els desnonaments els farà el banc, jo busco solucions", ha sentenciat.
 El posseïdor de l'habitatge, que ha manifestat voler un "tracte familiar" amb els futurs habitants de la casa, ha mostrat les seves reserves a les últimes decisions adoptades per l'Executiu per a la modificació de la Llei Hipotecària tenint en compte que, segons la seva opinió, "de cent persones afectades pels desnonaments, se'n beneficiarà una".
Davant d'això, ha recordat la seva experiència vital, en què ha conviscut amb altres famílies en la mateixa casa abans d'independitzar-se, i s'ha mostrat esperançat que la iniciativa sigui el "primer pas" perquè altres persones en la seva mateixa situació decideixin cedir la seva segona residència als qui realment ho necessitin.