dimecres, 19 de desembre del 2012

Santamaría: «Hi ha mecanismes per poder frenar qualsevol il·legalitat»



La vicepresidenta del govern espanyol avança quina serà la postura de Rajoy enfront la consulta, tot avisant Artur Mas i Oriol Junqueras que tinguin clar que "no és legal"

Soraya Sáenz de Santamaría, en una intervenció a la cambra baixa espanyola. Foto: Congrés espanyol

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reaccionat aquest dimecres des del Congrés a l'acord de governabilitat assolit entre CiU i ERC recordant que, malgrat el que s'hagi pactat, "la consulta no és legal" i l'ordenament jurídic espanyol "dóna molts mecanismes per poder frenar qualsevol il·legalitat". Segons la vicepresidenta, Artur Mas va "d'error en error" i el que pot haver fet és "un pas molt decidit cap a la inestabilitat a Catalunya".

Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Congrés dels Dipiutats on aquest dimecres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, compareix a petició pròpia per informar dels acords de les últimes cimeres europees.

"Crec que els catalans han estat molt clars quan s'han pronunciat en aquestes eleccions", ha dit a preguntes dels periodistes, i "tots els ciutadans el que ens demanen és que treballem units davant la crisi i per enfortir els mecanismes que té Espanya per tirar endavant i això va més aviat en la direcció contrària".

Segons De Santamaría, Artur Mas "va d'error en error" però "amb això em temo que ell no es garanteix l'estabilitat" i "potser el que està fent és un pas molt decidit cap a la inestabilitat a Catalunya, que és el que menys necessiten els catalans, especialment els que ho estan passant malament".