divendres, 14 de desembre del 2012

Rajoy es tapa els ulls davant la realitat i torna a amenaçar amb impedir la consulta


El govern espanyol adverteix a CiU que la consulta és "inconstitucional" i malgrat el que pacti amb ERC haurà de "complir les lleis"


El president espanyol, Mariano Rajoy, veu l'acord que estan negociant CiU i ERC "molt allunyat del que pensa una immensa majoria de ciutadans".  No deu recordar quina va ser la voluntat del poble català: donar el primer i el segon lloc en les eleccions més participatives de la història a dues forces que busquen l'estat propi. Conscient d'això, es tapa els ulls, tira pilotes fora i segueix amenaçant. En el consell de Ministres, la vicepresidenta del govern espanyol., Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit que el que plantegen CiU i ERC a més de ser il·legal "genera inestabilitat". També ha recordat que CiU va perdre 12 escons en aquestes eleccions en què "els ciutadans han manifestat amb molta claredat quina és la seva posició i quines consideren que són les urgències". 
  Sáenz de Santamaría ha respost d'aquesta manera a les preguntes que li han fet a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. La seva intervenció ha tingut lloc després de la roda de premsa que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha ofert des de Brussel·les, en què ha apuntat que l'acord que estan negociant CiU i ERC està "molt allunyat del que pensa una immensa majoria de ciutadans". "No puc estar d'acord amb el document que he llegit i em preocupa, perquè està molt lluny del que jo penso", ha dit Rajoy.

La vicepresidenta del govern espanyol ha afirmat que els punts que CiU i ERC negocien van "més enllà" del programa que la mateixa federació havia presentat a aquestes eleccions, on sí que hi constava la convocatòria d'una consulta que "d'altra banda és inconstitucional". Per aquest motiu ha demanat a CiU "una reflexió" perquè "els resultats electorals són els que són" i les propostes que CiU i ERC tenen sobre la taula "generen incertesa" tan per a Catalunya com per a l'Estat.

A més, la vicepresidenta ha volgut destacar que els punts d'acord "per a la construcció d'un Estat" a Catalunya implicarien una despesa que no es pot afrontar "a la vista que es parla d'eurovinyeta per als camions, nous impostos i augment dels existents. "Si està clar que es va demanar el suport per a unes actuacions i es va perdre part d'aquest suport, no sé com s'entendria a Catalunya un acord per anar molt més enllà", ha dit.
http://www.directe.cat/noticia/265970/rajoy-es-tapa-els-ulls-davant-la-realitat-i-torna-a-amenacar-amb-impedir-la-consulta?utm_source=directe!cat&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+directecat+%28directe!cat%29&utm_content=Google+International