dijous, 13 de desembre del 2012

Preparant la investidura


Reunió d'urgència entre la presidenta, el vicepresident i la secretària general del Parlament davant un imminent acord definitiu entre CiU i ERC per convocar dilluns el ple de constitució

Corominas, Gispert i Folchi, just acabada la reunió. Foto: QS/ND


Ambient frenètic a la cambra catalana per tal d'enllestir la logística davant l'imminent signatura per part del President de la Generalitat en funcions, Artur Mas, de la convocatòria de la constitució del Parlament de la desena legislatura per proper dilluns o dimarts i celebrar el debat d'investidura entre dijous i divendres.  Una signatura que es podria produir avui mateix davant el tancament definitiu de l'acord de governabilitat entre CiU i ERC.

Segons ha pogut saber Nació Digital, aquesta ha estat la hipòtesi de treball que ha omplert la llarga, densa i discreta reunió que han celebrat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el vicepresident, Lluís Corominas i la secretària general de la cambra, Imma Folchi, autèntic cervell del funcionament orgànic de la institució.

El calendari, segons fonts parlamentàries, consistiria en convocar la constitució del Parlament per dilluns. Després i aprofitant l'obligat termini de 48 hores marcat pel reglament de la cambra entre la constitució i el debat d'investidura, celebrar les trobades del caps de llista de les formacions amb el candidat Artur Mas per presentar la candidatura a la presidència del Parlament.

Complerts aquests tràmits, dijous podria començar el debat d'investidura que quedaria tancat el mateix divendres, quan Mas en primera volta podria ser ungit de nou president de la Generalitat.

Un cop assolits aquests tràmits, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, comunicarà la decisió al rei espanyol. Una comunicació que no es descarta que es faci per via telemàtica per l'atapeïda agenda del monarca i el seu delicat estat de salut.