dijous, 13 de desembre del 2012

"Per la cohesió social, ni Lomce ni retallades": manifestació en defensa de l'escola pública



Unes 1.500 persones es dirigeixen a la plaça Sant Jaume darrera una pancarta
La capçalera de la manifestació contra la llei Wert i les retallades, aquest dijous Barcelona / MANOLO GARCÍA
La capçalera de la manifestació / MANOLO GARCÍA
La manifestació convocada aquest dijous pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) en defensa de l'educació pública i contra la LOMCE, la reforma educativa que vol dur a terme el ministre Wert, ha arrencat fa una estona. En aquests moments milers de persones avancen en direcció a la plaça Sant Jaume, que és el seu destí final. Tots els manifestants caminen darrera una pancarta unitària on s'hi pot llegir "Per la cohesió social, no Lomce ni retallades".
La plataforma MUCE, on estan integrats tots els sindicats de l'educació, les federacions de pares i sindicats estudiants, havia convocat aquesta manifestació abans de conèixer la proposta de llei del ministre d'educació, José Ignacio Wert, amb l'objectiu de protestar contra les retallades però després de conèixer els detalls de la reforma avui també denuncien l'atac a la immersió lingüística i altres aspectes de la reforma Wert com que, diuen, "afavoreix l'escola concertada", i "la mercantilització de l'educació".
Com a representants polítics hi ha Joan Herrera, (ICV-EUiA) i Jaume Collboni (PSC). Per la seva banda, la secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Montse Ros, ha advertit que "no es pot continuar retallant en educació" i s'ha mostrat "estremida davant el que pot passar amb els pressupostos de l'any vinent". 

http://www.ara.cat/societat/Arrenca-manifestacio-lescola-publica-LOMCE_0_827917368.html