dilluns, 17 de desembre del 2012

Òmnium, AMI, i ANC, toca silenci ara?



L’esperit de la manifestació del #11s2012 va reviure a les urnes del 25N, ara que estem davant un moment històric no cal posar data al referèndum? Ara toca restar en silenci?


Per primer cop a Catalunya el primer partit del centre dreta català i del centre esquerra són partits que han manifestat la seva voluntat de construir un estat propi i exercir el dret a decidir,  si li afegim els excel·lents resultats de la CUP i d’ICV/EUiA i fins i tot un PSC que parcialment està pel dret a decidir tenim que la derrota dels partits unionistes ha estat incontestable, però resulta que la voluntat expressada pels ciutadans d’aquest país no queda reflectida en els mitjans de comunicació, en que tot és basa en sembrar dubte sobre l’acord entre CiU i ERC, i sobretot en matar el missatge republicà fins i tot abans de conèixer el seu programa. Volen sí o sí impedir la celebració del referèndum, que en definitiva és la voluntat màxima expressada el #11s2013 i s’han posat a la feina de la manera més sectària possible.


 Ens podem permetre un no acord entre CiU i ERC?

Hem arribat fins aquí i ara que ho tenim tant a prop hi hem de renunciar? Tant sols veient les reaccions de la resta de partits, dels Lobbys de poder i dels grans mitjans de comunicació ja hauríem de pendre posició i fer una crida clara a un acord per la governabilitat que inclogui un clar full de ruta amb una data màxima per la seva celebració.

Òmnium, AMI, ANC i la resta de la societat civil no poden deixar sols a Mas i Junqueras

Sabem que el problema és la pressió que els grups de poder estan exercint per evitar que l’acord entre CiU i ERC sigui massa concret, i sobretot que no concreti la data, ja que consideren que això permetria refer ponts amb Espanya, per això és necessari que les tres entitats  i la resta de la societat civil no restin en silenci i facin una crida a l’acord entre en les dues úniques formacions que poden formar govern estable i que es concreti una data màxima per celebrar el referèndum.