dilluns, 3 de desembre del 2012

L'amnistia fiscal recapta la meitat del previst

La mesura fa aflorar 1.200 milions d'euros, tot i que el govern espanyol n'esperava recaptar 2.500 milions
El govern espanyol ha recaptat 1.200 milions amb l'amnistia fiscal que va aprovar el març, però que va entrar en vigor el juny, i el seu termini va acabar divendres, cosa que suposa el 48 per cent dels 2.500 milions que havia previst.
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha informat avui a Mijas (Màlaga), durant el fòrum "Hisenda, administracions i la sortida de la crisi", organitzat pel Diario Sur, que la recaptació "provisional, tot i que ja tancada", suposa l'aflorament de 12.000 milions d'euros.



L'amnistia fiscal parcial ha permès la regulació d'actius pagant un interès únic del 10 per cent. Montoro també ha declarat que "ha valgut la pena fer la regulació en un moment com el que viu Espanya".
Montoro ha recalcat que aquesta regulació fiscal permet recaptar diners per finançar els serveis públics i assolir els objectius marcats pel govern espanyol.
El titular d'Hisenda ha asseverat que la balança de pagaments d'Espanya per a aquest any permet obrir "una porta d'esperança", ja que en el tercer trimestre tenia un superàvit d'una mica més de dos punts percentuals.
"El canvi de la balança de pagaments ja és real", ha destacat el ministre d'Hisenda, que ha assegurat que el turisme és una font fonamental i bàsica perquè Espanya pugui sortir de la crisi.
Ha insistit que a Espanya, el que li convé és reduir el dèficit públic, i ha recalcat que no és una política imposada per Europa, sinó que és el que "li convé".
Així ha indicat que cal reduir el dèficit a "un ritme compatible" amb el fet de no provocar més recessió econòmica, cosa que ha qualificat d'"única via" per a un país "com Espanya", encara que sigui adoptant mesures "doloroses" en termes socials.
Finalment, ha puntualitzat que el govern espanyol no té intenció de pujar l'IVA turístic, i ha recalcat que es va incrementar quan la prima de risc es va situar en els 700 punts bàsics i que aquesta decisió "ja està traient el país de la crisi, gràcies a l'aportació del turisme a l'equilibri de la balança de pagaments".