dimecres, 19 de desembre del 2012

La Vanguardia s'allunya de Mas



El diari critica l'"incomprensible cessió" de CiU davant una ERC "que no pot ser el millor aliat"

Portada de La Vanguardia

La Vanguardia, en la seva portada, opta per un titular crític amb CiU i el president de la Generalitat pel pacte amb ERC, després d'un període en què la capçalera de Godó s'apropava a tesis més sobiranistes. "Mas cedeix davant Esquerra per garantir-se el Govern".

Aquest titular és similar al de diaris com El Mundo o l'ABC, tot i que mentre aquests opten pel verb "rendir-se" La Vanguardia ho fa pel verb "cedir". El director del diari, Javier Antich, també es mostra crític amb Mas en el seu article d'opinió.

Antich considera que "les presses no són bones" i assegura que l'acord entre Mas i Junqueras queda "lluny de les expectatives que els ciutadans catalans van expressar a les urnes" i "no reforça el lideratge" del president de la Generalitat. El periodista alerta que la federació nacionalista s'allunya de "les classes mitjanes" que tradicionalment li donen suport i conclou que "el preu pagat per Mas em sembla excessiu".

Les dues editorials del diari també són critiques amb el Govern: "Dubtes raonables del pacte" i "un impost inadequat". En la primera critiquen "l'incomprensible cessió" de CiU davant ERC i recorda "la fragilitat política" dels republicans. "El principal repte és l'econòmic" -afegeixen- "i per això Esquerra no pot ser el millor aliat".


http://politica.e-noticies.cat/la-vanguardia-sallunya-de-mas-71218.html