dijous, 27 de desembre del 2012

La CUP carrega contra l'"espanyolisme ranci i caspós" de l’homenatge al General Prim



Ha denunciat la presència del govern municipal i del PSC de Reus al costat de l"'espanyolisme més ranci, caspós i reaccionari que amenaça amb la suspensió de l'autonomia


L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el comissari de l'Any Prim, Carles Tubella, han assistit aquest dijous a tot un seguit d'actes commemoratius a la figura del General Prim a Madrid. Així a primera hora s'ha presentat al Congrés dels Diputats l'obra 'Juan Prim y Prats. Discursos Parlamentarios' amb la presència de diverses autoritats de Catalunya, l'Estat, l'exèrcit i de la societat civil. Posteriorment, sobre les dotze del migdia, la comitiva s'ha dirigit fins a la cantonada del Banc d'Espanya a Madrid, lloc on es va produir l'atemptat al General i on s'han inaugurat una placa de l'artista reusenc Ramon Ferran i un medalló commemoratius d'aquells fets. 
 
La CUP carrega contra l'"espanyolisme ranci i caspós"

A través d'un comunicat emès aquest dijous a la tarda, la CUP de Reus ha denunciat la presència del govern municipal i del PSC de Reus al costat de l"'espanyolisme més ranci, caspós i reaccionari que amenaça amb la suspensió de l'autonomia i amb l'enviament dels tancs si el poble català decideix exercir el seu dret a l'autodeterminació". La Candidatura d'Unió Popular ha dit que el govern de Pellicer i Alegret encara no els hi ha explicat quina relació té i tindrà l'Ajuntament amb la Sociedad Bicentenario General Prim, la qual consideren que és una plataforma promoguda "per cadàvers polítics d'ideologia espanyolista" com José Bono i José María Michavila.



Des de la CUP s'ha titllat d'"intolerable" la participació del consistori en els diferents actes i han anunciat la seva "oposició frontal" a qualsevol acte públic on participi o organitzi el consistori i també hi hagi participació militar. Per aquest motiu, han demanat públicament que Pellicer expliqui quina relació té l'Ajuntament amb els actes organitzats i quina tipologia d'actes té pensat de cara el 2014, coincidint amb el bicentenari del naixement de Joan Prim.

"Pellicer demostra un cop més que mentre CiU es disfressa d'independentista al Parlament, a la nostra ciutat s'alinea amb l'espanyolisme més ranci", han conclòs des de la CUP.

L'alcalde de Reus satisfet

Pellicer ha expressat la satisfacció per participar en aquest acte "emblemàtic" que marca el ritme d'una commemoració "esplèndida" i ha recordat que la celebració del bicentenari és una ocasió magnífica per reiterar el nostre respecte i per aprofundir en la dimensió d'un personatge tan excepcional com el General Prim".

Un cop descoberta la placa, les autoritats s'han dirigit al Cuartel General del Ejército-Palacio de Buenavista, on han finalitzat els actes protocol·laris.