dijous, 27 de desembre del 2012

El PSC critica la "incorporació del nucli dur sobiranista" de CDC al nou Govern



Collboni lamenta que Mas mantingui els consellers de les retallades tot i el suport d'ERC


El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha criticat aquest dijous la composició del nou Govern perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, ha mantingut els "consellers de les retallades i les privatitzacions", Boi Ruiz a Sanitat i Irene Rigau a Ensenyament. Segons Collboni, aquesta continuïtat indica que Mas vol seguir amb les "retallades lineals i errònies" i aquestes polítiques "neoliberals" malgrat el suport extern d'ERC, cosa que ha qualificat de "gran contradicció". Collboni també ha criticat la incorporació al Govern del "nucli dur sobiranista" de CDC, Francesc Homs com a conseller de Presidència, i Germà Gordó com a conseller de Justícia. 
 
 Collboni ha opinat que en un moment en que cal prioritzar "el diàleg i la construcció de ponts" no es poden "radicalitzar les postures". El portaveu socialista criticat el "gir curiós" de Mas, per haver passat del "Govern dels millors" amb professionals independents al "contrari" a polítics que no tenen res a veure amb el seu àmbit de gestió.

Com a exemple d'això ha posat el conseller d'Interior, Felip Puig, que ha sortit "qüestionat" per la seva gestió i la manca de "transparència i de veritat". Per això, ha considerat "poc comprensible" que Puig passi a gestionar una àrea amb la qual "no té res a veure".