dimarts, 18 de desembre del 2012

El govern crea un impost sobre els dipòsits bancaris i ERC l'aplaudeix



Homs acusa el govern espanyol de "sabotatge" en les mesures contra el dèficit que pren la Generalitat
 
Francesc Homs
El consell executiu ha aprovat avui la primera pujada d'impostos en el marc del possible acord parlamentari amb ERC. Serà un impost sobre els dipòsits bancaris, que afectarà les entitats. Segons el portaveu del govern, Francesc Homs, queda blindat que l'increment fiscal no repercuteixi en els clients. La creació del tribut ha estat per decret llei.

L'impost ja havia aparegut en les converses amb els republicans, però el portaveu no ho ha volgut lligar a l'acord. Tot i això, tot just transcedir la notícia ha estat aplaudida per dirigents d'ERC tradicionalment distants de CiU, com l'exconsellera Anna Simó. "Som-hi", ha tiutejat l'ara membre de la mesa del Parlament, mentre explicava la notícia.

La Generalitat espera poder recaptar prop de 500 milions d'euros a partir d'aquest tribnut, que afecta totes les entitats de crèdit amb presència a Catalunya.

Sabotatge del govern espanyol


Homs, ha acusat el govern espanyol de "sabotatge", per la seva actitud d'interceptar les mesures que pren la Generalitat per rebaixar el dèficit. "Ens imposen retallades i quan intentes aplicar solucions no t'ho deixen fer", ha descrit en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Homs ha fet referència a l'oposició de la Moncloa a l'euro per recepta i a les taxes judicials. El govern català està diposat a portar el cas davant del Tribunal Constitucional.

 // Lluís Bou.