diumenge, 2 de desembre del 2012

Destituït un comandament militar per criticar Mas

El general Pontijas Deus va lamentar en un article "les intencions sobiranistes" del president de la Generalitat

Imatge de l'article que ha provocat la destitució

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha destituït el general de Brigada ängel Luis Pontijas Deus per haver criticat les "intencions sobiranistes" del president de la Generalitat, Artur Mas.

El portaveu del Ministeri de Defensa, el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra, Jaime Domínguez Buj es va reunir amb Pontijas dilluns passat per comunicar-li la decissió i a l'endemà va ser destituït, segons informa aquest dissabte el diari El País.

Tot va començar quan el general Pontijas va publicar un article al número de novembre de la revista Ejército, en el qual parlava de la "Fiesta Nacional" del 12 d'octubre i lamentava "la descortesía de la Presidencia de la Generalidad, que aprovechó día tan señalado para acentuar una más que dudosa proclamación de intenciones soberanistas del pueblo catalán".

La citada revista va ser distribuïda però a la versió que es pot consultar on-line l'article ha estat canviat per un altre sobre la concessió de la Laureda de San Fernando al Regimiento Alcántara.

Fonts de Defensa han assegurat a El País que el general no ha estat cessat pel contingut de l'article sinó perquè "no es pot parlar de política des d'un òrgan oficial de l'Exèrcit". Pontijas està en la reserva però dirigia la revista i malgrat que no està operatiu segueix sota el codi disciplinari militar.