dissabte, 8 de desembre del 2012

Carod Rovira: "Cal fixar data pel referèndum d'independència"

"Que ERC entri en solitari al Govern no ho veig clar” i afirma que "Probablement, el PSC ja mai més tornarà a ser gran a Catalunya"


L'exvicepresident del Govern i exlíder d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep-Lluís Carod-Rovira, aposta per ampliar el pacte de Govern més enllà de CiU i ERC. Però a la vegada reconeix que és un impossible "Crec que és millor tres que no pas dos" ha dit en al•lusió al PSC. "Depèn del que vulgui ser cadascun quan sigui gran, i aquest és el problema", ha afegit. "Probablement, el PSC ja mai més tornarà a ser gran a Catalunya", ha afirmat en declaracions a l'espai 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. En l’entrevista també ha destacat que el primer partit de l’esquerra ja no és el PSC, i que aquest lloc avui és per a ERC. 
 
Carod-Rovira demana un impossible: un Govern de concentració, però ni PSC, ni ICV volen

A la vegada, Josep-Lluís Carod-Rovira, considera que Convergència i Unió no està en una situació "còmode" per governar tenint ara només 50 diputats. Per aquest motiu, considera que cal ampliar el pacte de govern a més formacions per tal d'abordar temes bàsics com fixar data pel referèndum d'independència i fer front a la crisi econòmica. "Caldria un esforç de diverses formacions polítiques", ha insistit. "Que ERC entri en solitari al Govern no ho veig clar, ja que l'ofensiva del govern central va molt lluny amb un nacionalisme exacerbat i excloent", ha continuat.

"Espanya mai ha assumit la diversitat de llengües com una gran riquesa, com un gran valor"
 
En aquest sentit s'ha referit a la proposta de reforma de llei d'educació que ha presentat el ministre Wert i ha apostat a "desobeïr-la" en el cas que aquesta ataqui frontalment la immersió lingüística. "¿Que té Espanya en contra de la diversitat? Si la diversitat és un valor!", ha exclamat. "Espanya mai ha assumit la diversitat de llengües com una gran riquesa, com un gran valor", ha lamentat.
 
"La passió italiana" i passió per la política
 
Durant l'entrevista s'ha parlat també de la seva novel·la, 'La passió italiana', amb la que Josep-Lluís Carod-Rovira ha guanyat aquest any el Premi Andròmina de Narrativa dels Premis Octubre. Un guardó compartit ex-aequo amb 'Hi ha morts que pesen cent anys' del valencià Tomàs Llopis. 'La passió italiana' arriba a les llibreries dilluns i es presenta aquest dimarts a València, el 18 de desembre a Barcelona i el 19 a Tarragona.