dilluns, 17 de desembre del 2012

Aznar qualifica d'"explosiu" un pacte entre CiU i ERC i veu la consulta com "un xantatge inacceptable"




L'expresident espanyol defensa la necessitat "d'ordenar un Estat desbordat, insostenible i inútil"
Un home i una idea: Espanya 
 Aznar, en una imatge d'arxiu

L'expresident del govern espanyol José Maria Aznar ha manifestat aquest dilluns que un pacte entre CiU i ERC seria una "coalició explosiva", i ha qualificat la consulta per l'autodeterminació de Catalunya de "xantatge polític inacceptable". Així, ha remarcat que el govern espanyol té la responsabilitat de fer complir les lleis davant la convocatòria de qualsevol "intent secessionista".
En una entrevista a 'Los Desayunos', de TVE, Aznar ha denunciat la "deslleialtat" d'ambdues formacions catalanes i "la seva voluntat de trencar el pacte constitucional". Per l'expresident espanyol i president de la FAES, "la situació és complicada i delicada", i per això ha defensat la necessitat "d'ordenar un Estat desbordat, insostenible i inútil".
Aznar ha dit que no veu necessària una reforma de la Constitució espanyola, i encara menys "quan una reforma constitucional es planteja per solucionar els problemes dels partits". Per Aznar, el més necessari en aquests moments és "reformar el país" en aspectes com ara la sanitat, l'educació, les pensions i la política energètica, entre altres qüestions.
Altrament, Aznar ha defensat que "l'esquerra està desapareixent", tot i que veu positiva l'existència d'una esquerra forta "per assolir pactes". Durant l'entrevista a TVE, també ha qualificat d'"error" la legalització de l'esquerra abertzale, així com la seva presència a les institucions basques.
El president de FAES també ha deixat clara la seva voluntat de no tornar a la primera línia política.

http://www.ara.cat/politica/Aznar-qualifica-CiU-ERC-inacceptable_0_830317055.html