dimecres, 5 de desembre del 2012

Anticatalanisme a Madrid

La candidata a degana al Colegio de Abogados ha de desmentir que estigui vinculada a Catalunya


Sonia Gumpert, en la imatge de la candidatura

 
La candidata a degana en les pròximes eleccions al Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM), Sonia Gumpert, ha denunciat que "certs cercles de poder i candidatures pròximes al mateix han fet córrer interessadament un rumor que és absolutament fals" i afegeix que aquest "consisteix a vincular l'esmentada candidatura amb Catalunya aprofitant-se de l'actual moment que es viu en aquesta comunitat".
En un comunicat publicat al web de la candidatura, s'exposa que "això ens obliga, per primera vegada, a no parlar del programa i aclarir que sense tenir res contra els catalans, cap dels 14 diputats no són catalans i totes les institucions que donen suport a aquesta candidatura són madrilenyes".
"Per descomptat -manifesta- que la nostra voluntat de servei és sincera, pura i no serveix a un altre interès que el bé de l'advocacia col·legiada i, de cap manera, a un suposat interès d'una molt injusta i errònia atribució de catalanitat".
D'altra banda, lamenta que "tampoc no seria just que aquells, que sentint-se integrats en la nació espanyola, es veiessin menyspreats per ser catalans, quan ells senten vivament la seva espanyolitat i estan en consonància amb el seu sentir".
En aquest sentit, la candidatura afegeix que "molts que tenen veïnatge amb aquesta estimada part d'Espanya se senten espanyols i, com a tals, són lleialment acollits" i deixa clar que no té res a veure "amb cap mena de catalanitat".
Finalment, s'apunta que "s'ha de comprendre que aquells espanyols de veïnatge català que se senten profundament espanyols i detesten qualsevol idea segregacionista, mereixen el respecte i el franc acolliment d'aquells que també se senten espanyols. Ser un espanyol català, si us plau, no és res dolent".