dimarts, 4 de desembre del 2012

Mas crida Duran a consultes

Trobada dels líders de CiU en un ambient enterbolit a UDC per l'abandonament dels sobiranistes

Josep Antoni Duran i Artur Mas just abans de començar la reunió del consell executiu en funcions del dimarts 5 de desembre de 2012 Foto: Oriol Campuzano

L'endemà que l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal estripés el carnet d'Unió Democràtica de Catalunya, i seguidament diversos representants de l'independentisme dins els social-cristians, i tres dies després d'un consell nacional que demanava "refer ponts amb el PP", el president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit aquest matí amb el cap de files d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida per intentar llimar serrells.

Mas ha volgut convocar Duran a Palau per tal d'analitzar l'escenari de pactes postelectorals, que ja només passen per una entesa amb ERC tot i que el mateix Duran preferia incorporar també el PSC. Una postura basada en l'estratègia del líder d'UDC de demanar a CiU no deixar-se arrossegar més pel sobiranisme.

Amb aquesta reunió, Mas ha volgut calmar les suspicàcies que han sorgit els darrers tres dies que apuntaven a una crisi dins la formació per l'estratègia de pactes de governabilitat. De fet, la direcció d'UDC defensa el fet que el 25N "la gent no només va anar a votar en clau nacional i sí que ho va fer en clau de crisi econòmica".