dilluns, 17 de desembre del 2012

Oriol Guixà: «El govern espanyol no defensa el teixit industrial català»



Pere Pratdesaba | Actualitzat el 14/12/2012 a les 14:09h

Oriol Guixà: «El govern espanyol no defensa el teixit industrial català»

El conseller delegat de la Farga Group, Oriol Guixà. Foto: Adrià Costa.

Oriol Guixà, conseller delegat de la Farga Group, expresident de la Delegació de la Cambra de Comerç a Osona, va fer unes declaracions el passat dimecres al fòrum d’empresaris FemCat, organitzat pel Banc Sabadell, que han aixecat polseguera. En concret, va dir que el govern espanyol defensava els interessos de les grans corporacions de Madrid, en detriment del teixit industrial català, que era molt diferent. "Si no protegim la indústria a Catalunya del govern espanyol, ens enfonsaran", va dir Guixà.

En posteriors declaracions a Osona.com , Guixà ha matisat les seves afirmacions, ja que, diu, s’han de contextualitzar. "Era una xerrada davant d’empresaris, sobre com s’havia de fer per evitar les deslocalitzacions a Catalunya", apunta. En aquest marc, Guixà considera que el teixit industrial català és diferent al d'Espanya "més atomitzat, industrial", i que un dels problemes que té aquest teixit és que no està prou ben defensat pel govern espanyol. "Les polítiques del govern central van encaminades a les grans corporacions ubicades a Madrid", apunta Guixà.

Unes altres declaracions de la mateixa conferència també han provocat força polèmica, ja que no van agradar massa a alguns sectors de la patronal. Guixà va instar els empresaris ha participar en les institucions que els representen, a assumir el comandament de les patronals. "A l'empresari no li agrada gaire participar de les patronals, que acaben estant dirigides per directius que no són empresaris", ha explicat avui.

Una altra de les opcions que va apuntar Guixà per evitar la deslocalització passa per millorar la Justícia i escurçar els terminis dels plets econòmics que arriben als jutjats.

http://www.naciodigital.cat/noticia/49854/oriol/guixa/govern/espanyol/no/defensa/teixit/industrial/catala