dimecres, 26 de desembre del 2012

Bernardos recomana a Mas que emeti moneda catalana



El professor Teoria Econòmica, convençut que Espanya jugarà amb el Fons de Liquiditat per deixar en evidència la Generalitat

Bernardos recomana fabricar moneda catalana Foto: Esther Romagosa

El professor de Teoria Econòmica de la mateixa i fins el passat mes d'octubre vicerector d'Economia de la Universitat de Barcelona, Gonzalo Bernardos , està convençut que l'Estat espanyol jugarà amb el Fons de Liquiditat Econòmica (FLA) per culpar a la Generalitat de Catalunya de mala gestió. Un problema que Bernardos proposa solucionar emetent una moneda catalana.

“Els funcionaris catalans no cobraran i Madrid dirà 'mireu com Catalunya no se sap finançar sola'”, va albirar el professor Bernardos que passarà amb el FLA al programa La Rambla de BTV , emès dijous. El professor de Teoria Econòmica va argüir  que l'actual situació financera de la Generalitat permetria la solució d'una moneda catalana per afrontar els pagaments.

“Ara per ara, Catalunya ja viu segons les seves possibilitats perquè allò que gasta el sector públic ho estalvia el sector privat, i la Generalitat es podria finançar si els catalans confien en què la Generalitat pagarà el deute”. Amb aquesta premissa, Bernardos recomana al govern d'Artur Mas “preparar una moneda catalana per poder pagar als funcionaris”.