divendres, 9 de novembre del 2012

Solidaritat demana a CiU, ERC i ICV-EUiA comprometre’s perquè la primera llei sigui per convocar un referèndum d’independència com a màxim l’11 de setembre de 2014


Solidaritat demana a CiU, ERC i ICV-EUiA comprometre’s perquè la primera llei sigui per convocar un referèndum d’independència com a màxim l’11 de setembre de 2014 

 

Alfons López Tena emplaça per carta als caps de llista de CiU, ERC i ICV-EUiA a reunir-se properament per acordar el full de ruta concret cap a la independència: què, com i quan.
Alfons López Tena, candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la Presidència de la Generalitat, va adreçar ahir una carta als candidats srs. Mas, Junqueras, i Herrera, destacant la situació límit en què es troba Catalunya i proposant-los que, junt amb Solidaritat, es comprometin perquè la primera llei que es presenti i aprovi al Palament sigui per convocar un referèndum d’independència com a màxim l’11 de setembre de 2014.

"Com bé sabeu, Catalunya es troba en una situació límit. Tenim un nivell d’atur desorbitat; la pobresa creix dia a dia i està arribant a nivells molt preocupants entre els infants; els nostres joves molt ben formats es veuen obligats a emigrar perquè el seu país no els dóna les oportunitats que mereixen; milers de persones es veuen desnonades o atrapades per les estafes de les entitats financeres. Convindreu amb mi que el poble català està patint i és l’obligació dels representats polítics resoldre els problemes dels catalans, i de fer-ho amb diligència perquè el nostre poble té pressa."

López Tena conclou: "Candidats Mas, Herrera i Junqueras, crec que el moment actual que viu el nostre país exigeix compromís, claredat i generositat. Per això us proposo que treballem conjuntament perquè després de les properes eleccions, les quatre formacions polítiques que vam impulsar la resolució al Parlament, presentem com la primera iniciativa legislativa una llei per tal de convocar un referèndum d’independència durant la propera legislatura, fent-ho com a màxim l’11 de setembre de 2014. I que en cas que l’Estat espanyol n’impedeixi la seva celebració, procedim les quatre formacions a declarar la independència al nostre Parlament, representant democràticament elegit de la sobirania del poble de Catalunya. En cas que valoreu positivament la proposta, us emplaço a reunir-nos properament per tal de debatre el full de ruta i concrecions de la proposta." 

“A Solidaritat som garantia d’independència, sabem com fer-ho i amb aquesta carta volem que les forces polítiques que defensem la sobirania de Catalunya ens comprometem formalment per acordar el full de ruta de la independència: què, com, i quan, per declarar la independència de Catalunya en els propers dos anys, el 2013 i com a màxim l'11 de setembre de 2014”, ha dit Alfons López Tena.