dilluns, 29 d’octubre del 2012

S'ha acabat l'amor, el PP vol a Duran fora de la Comissió d'Exteriors

Cospedal suggereix a Duran que sigui coherent i renunciï a la presidència de la Comissió d'Exteriors del Congrés Espanyol


malts temps per Duran, a secretària general del PP ha suggerit al portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i LLeida, que abandoni la presidència de la Comissió d'Exteriors del Congrés dels Diputats. Ho ha fet en resposta a una pregunta sobre les manifestacions de Duran en el transcurs de la presentació del programa electoral de CiU, quan va dir que el referent de Catalunya ha de ser Europa, i no Espanya. "Si pensa d'aquesta manera com és que no renuncia a la presidència de la Comissió d'Exteriors de les Corts espanyoles", ha dit De Cospedal, perquè "és difícil de contestar com és que no es planteja la seva renúncia i dimissió".
 
 Els mitjans culpables de l’error de Camacho

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha afirmat aquest dilluns que no hi ha "cap diferència" entre el discurs del seu partit i el que va fer dijous l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, i ha apuntat que CiU planteja "una fractura dins de Catalunya com a pas previ a posar a Catalunya en una situació que no saben on els porta". Segons ha assegurat, el discurs d'Aznar no va parlar en cap moment de "centralitzar" l'Estat, però la interpretació dels mitjans va provocar respostes com la de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, que l'endemà va afirmar que ella no apostava per aquest model.

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva del seu partit, María Dolores de Cospedal ha assegurat que Aznar en el seu discurs a la Fundació FAES va "ratificar el model del PP" que passa per "la defensa d'un model de convivència, pel diàleg, i alhora fermesa en la defensa d'una Catalunya integrada a Espanya". Per tant, segons De Cospedal, el discurs d'Aznar no va causar cap "distorsió" al discurs del PP.