Entrant
Moniato al caliu
Per: Fina Puigdevall
Nivell de dificultat: MitjanaTemps de preparació: 1 h, Preu per ració: 3,00 €
Ingredients per a 4 persones:
• 800 g de moniato
• 2 dl de crema de llet
• sal
Per al carbó de pa:
• 200 g de pa sec
• 5 g de tinta de calamar
• 2 dl d’aigua
Per a l’oli de taronja:
• 1l de suc de taronja
• 50 g de sucre de canya
• 2 beines de vainilla
• 3 dl d’oli extra verge d’oliva
Per l’oli fumat:
• 1 carbó vegetal
• oli
Preparació:
Poseu a coure al forn els moniatos a 180 ºC, 45 min. Després,
peleu-los i d’una meitat feu-ne puré triturant-ho amb els 2 dl de crema
de llet calenta prèviament perfumada amb vainilla. Deixeu refredar la
resta dels moniatos i quan ja estiguin freds talleu-los a rectangles.
Per fer el carbó de pa: Talleu el pa sec a daus d’1 cm. Assequeu-los al
forn. Un cop secs, passeu-los per un bany de tinta de calamar diluïda
amb 2 dl d’aigua. Torneu-los a assecar al forn, a 160ºC durant 20 min.
Per fer l’oli de taronja: Poseu el suc de taronja amb el sucre i la
vainilla en un cassó a foc lent, fins que tingui una textura de caramel,
afegiu-hi l’oli d’oliva a poc a poc i sense parar de remenar.
Per l’oli fumat: Cremeu el carbó al foc fins que quedi una mica roent i
submergiu-lo dins l’oli fred durant una hora.
Muntatge: Poseu un rectangle de moniato sobre una cullerada de puré amb
un dau de carbó al costat. Afegiu-hi els olis i la sal.
Primer
Premsat de tubercles, codonyat i formatge de cabra
Per: Fina Puigdevall
Ingredients per a 4 persones:
• 2 moniatos
• 2 naps negres
• 2 remolatxes
• 2 codonys
• 150 g de codonyat
• 225 g de formatge de cabra tipus Garrotxa
• 2 dl de moscatell
• 1 beina de vainilla
• 1 llimona
• sal de Maldon
Preparació:
Escaliveu els tubercles al caliu o bé al forn amb un bon raig
d'oli d'oliva i sal. Un cop cuits, peleu-los i guardeu-los en fred.
Guardeu i coleu l'oli de la cocció. Bulliu els codonys, pelats i partits
per la meitat, amb la pell de llimona i una beina de vainilla. Talleu
el formatge de cabra a daus. Reduïu el moscatell amb el brou de
pollastre.
Emmotlleu-ho disposant els tubercles, codony i codonyat amb el formatge
de cabra i el moscatell reduït. Refredeu i racioneu.
Feu una salsa amb el moscatell, el brou de pollastre reduït i l’oli de
cocció dels tubercles.
Muntatge: Col·loqueu en un plat dos talls de premsat de tubercles tallat
a 1 cm de gruix. Poseu-ho al forn a 90 ºC uns 5 min aproximadament. A
sobre poseu-hi daus de formatge de cabra i gratineu-ho al forn. Aboqueu
la salsa al damunt amb estil.Segon
Costella amb castanyes
Per: Cuineres de Sils
Ingredients per a 4 persones:
• 500 g de costella de porc
• 500 g de salsitxes
• 500 g de carn picada
• 500 g de castanyes seques
• 1 ceba
• 2 tomàquets madurs
• 2 grans d’all
• 1 brot de julivert
• 1 llesca de pa sec
• farina
• una mica de llet
• oli d’oliva verge extra
• sal
• pebre negre
Preparació:
Postres
Flam de ratafia
Per: Cuineres de Sils
Nivell de dificultat: Baixa Temps de preparació: 1 h 30 min Preu per ració: 1,50 €
Ingredients per a 4 persones:
• 500 ml de llet
• 5 ous
• 80-100 g de sucre
• 200 ml de ratafia
• 50 g de sucre per al fons del motlle
Ingredients per a 4 persones:
• 500 ml de llet
• 5 ous
• 80-100 g de sucre
• 200 ml de ratafia
• 50 g de sucre per al fons del motlle
Preparació:
Escalfeu la ratafia en un cassó fins que es redueixi a la
meitat.
Mentrestant, amb dues cullerades de sucre, feu un caramel (ha de quedar
una mica fosc) i poseu-lo al fons d’un motlle tipus plum-cake.
En el mateix cassó, poseu-hi la meitat de la llet amb el sucre i feu-ho
escalfar fins que el sucre quedi desfet.
En un bol, poseu-hi els ous, i afegiu-hi la resta de la llet freda, la
ratafia i després la llet calenta amb el sucre desfet, i aneu-ho
barrejant amb unes varetes. Remeneu-ho, coleu-ho i aboqueu-ho al motlle
on heu posat el caramel. Poseu-ho en una plata al bany maria al forn 45
min a 200 ºC. Quan sigui fred ho podeu treure del motlle i servir-ho.
Nota: s’hi poden posar unes cullerades de ratafia pel damunt.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada