dijous, 13 de setembre del 2012

El #11s2012 desborda la política espanyola mancada de cultura democràtica

Els presidents de Múrcia, Extremadura i Andalusia, carreguen sense arguments contra la petició majoritària a Catalunya d'un estat propi


Els presidents de Múrcia, Extremadura i Andalusia han carregat aquest dijous contra Artur Mas arran del missatge que ha llançat a Madrid, indicant que Catalunya necessita un estat. El murcià Ramon Luis Valcárcel l'ha acusat de fer xantatge amb la proposta de pacte fiscal, mentre que l'extremeny José Antonio Monago ha assegurat que el president de la Generalitat està en campanya electoral, tot afegint que "alguns polítics" són "una pena per la fatiga que produeixen". Per la seva banda, José Antonio Griñan ha avisat que "Andalusia té molt a dir a l'hora d'establir aquest model de confiança, aquest model de convivència que és l'estat de les autonomies". 
 El Govern Espanyol preocupat per les sensibilitats que el #11s2012 ha obert a Europa

El Govern espanyol respon al president Mas per mitjà del ministre d'Exteriors Garcia Margallo titllant  d'"absurd" el debat secessionista, propi de segles passats”, sabedor que Europa ha escoltat el clam del poble de Catalunya.  Espanya sap, i està molt nerviosa, que Europa no posarà impediments a la decisió democràtica de qualsevol poble d’Europa.

Alonso (PP) recomana a Mas "que prengui bona nota del que li va passar a Ibarretxe"

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha recomanat aquest dijous al president de la Generalitat, Artur Mas, "que prengui bona nota del que li va passar a Ibarretxe", en referència a la proposta de reforma estatutària de l'ex-lehendakari, Juan José Ibarretxe. En declaracions a El Mundo, Alonso ha assegurat que "en el camí de l'aventura de la sobirania que ha escollit sempre guanyen els radicals". En aquest sentit, el portaveu popular ha assenyalat que Ibarretxe "es va llançar a una aventura sobiranista que va acabar perjudicant els bascos perquè va causar una profunda divisió", i ha afegit que "a Catalunya, també això els perjudicarà".