divendres, 24 d’agost del 2012

Solidaritat converteix L'Alguer en la capital europea de l'independentisme

Toni Strubell alerta de la “important reacció que hi haurà a Catalunya en els propers mesos en suport de la independència” i Uriel Bertran destaca que “estem compartint estratègies per procedir al nostre alliberament nacional”
Avui s'ha donat el tret de sortida a la I Conferència Internacional de Nacions sense Estat que se celebra a l'Alguer durant tot el cap de setmana i que ha organitzat Solidaritat Catalana per la Independència amb la col·laboració del Partit Sard d'Acció i l'Istituto Camilo Bellieni. Durant tres dies més de 30 conferenciants vinguts des d'Escòcia, Irlanda, Euskal Herria, Còrsega, o Catalunya debaten sobre la situació política, econòmica i lingüística de les nacions europees sense estat.
El secretari general de SI, Uriel Bertran ha afirmat que “estem a l'Alguer proposant una nova reconstrucció d'Europa” mentre que els líders independentistes sards han titllat aquest esdeveniment “d'històric per a la illa” i han subratllat “la maduresa política del moviment independentista de les nacions aquí representades”. Bertran s'ha mostrat satisfet pel fet que s'ha “aconseguit que les principals organitzacions independentistes europees que estan avui representades a L'Alguer, han convertit aquesta ciutat catalana de Sardenya en la capital europea de l'independentisme”. “Ens hem reunit per compartir estratègies per procedir per al nostre alliberament nacional” ha assenyalat Bertran. 
Durant el matí, el president de la coalició independentista, Toni Strubell, ha centrat la seva ponència en la incapacitat d'Espanya de superar el que ha titllat de “síndrome de Franco” i ha alertat de la “important reacció que hi haurà a Catalunya en els propers mesos en suport de la independència”. A la tarda ha estat el torn d'Uriel Bertran, que ha centrat la seva ponència en la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent.