divendres, 31 d’agost del 2012

El CCN adverteix al Rei que davant la justícia internacional és l’únic responsable d’una resposta militar a la independència

El Cercle Català de Negocis ha reaccionat amb contundència a les paraules del coronel Francisco Alamán Castro, que ha amenaçat públicament els catalans que “no despertin el lleó, perquè ja ha donat proves sobrades de la seva ferocitat” i ha afirmat que perquè Catalunya sigui independent hauran de “passar per sobre” del seu cadàver.
La junta del CCN considera “increïble i injustificable” que cap representant del govern espanyol i especialment el ministre de Defensa no hagi sortit a reprimir públicament aquest membre del cos armat, com a primer pas per obrir-li un expedient disciplinari. Al Cercle es pregunten “fins a quin punt aquest plantejament, que vulnera la legalitat internacional, és compartit per més d’un polític del govern espanyol”.
La direcció del CCN va més enllà i recorda que “l’article 27,1 de l’Estatut de la Cort Penal de Justícia Internacional estableix que la qualitat de cap d’Estat o de govern no l’eximeix de la seva responsabilitat internacional penal ni constitueix per se motiu suficient per reduir la pena”. Ras i curt: el rei Joan Carles I com a general en cap de les forces armades és responsable davant de la comunitat internacional de qualsevol agressió que l’exèrcit espanyol pugui fer en contra de Catalunya, tingui o no la seva adquiescència. Un cop més, el CCN insisteix que la independència de Catalunya no és un afer intern de l’Estat espanyol sinó que és una qüestió de Dret Internacional, i com a tal està subjecte a la jurisdicció internacional, que castiga severament aquells governs que coarten l’exercici del dret d’autodeterminació dels pobles, un dret àmpliament reconegut per la legislació internacional.
Pel CCN, declaracions com aquestes “demostren que a Espanya són conscients que no es troben davant de la secesió de Catalunya sinó davant de la dissolució de l’Estat espanyol. No és cap bogeria ni cap utopia que Catalunya vulgui i pugui restituir la seva sobirania a curt termini”.