dimarts, 17 de juliol del 2012

SI denunciarà Espanya per la multa al culer secessionista

Entén que la delegada del govern espanyol a Madrid podria haver prevaricat

Bandera com la que lluïa el seguidor blau-grana el dia de la final de Copa. Foto: Productes de la Terra.

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha anunciat avui que divendres el partit es personarà a la Fiscalia Superior de Catalunya per interposar una denúncia contra la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, per un presumpte delictes de prevaricació administrativa i vulneració de drets fonamentals, "com és el cas de la llibertat d'expressió". Cifuentes va decidir multar un afeccionat blau-grana, Sergi Massó, que lluïa una bufanda amb el lema "Països Catalans" el dia de la final de Copa entre el Barça i l'Athletic de Bilbao.

La denúncia també anirà dirigida contra l'instructor de l'expedient, Joaquín Pavia Cardell, perquè SI entén que "aquesta sanció va contra els fonaments d'un Estat de dret i contra tota la jurisprudència". Des del punt de vista de Bertran, "multes com aquesta demostren que els catalans tenim un Estat que practica la xenofòbia anticatalana i que necessitem marxar d'Espanya quan abans millor per construir el nostre propi Estat dins d'Europa".

La denúncia al·lega que Massó, adherit a SI, va exhibir una bufanda amb "simbologia independentista basca i catalana", i llegendes per la llibertat d'Euskal Herria i els Països Catalans.