dilluns, 4 de juny del 2012

ERC veu el risc d'intervenció d'Espanya com "una oportunitat"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha alertat que "davant el risc d'una intervenció de l'Estat espanyol és necessari evitar que es comenci de nou a retallar les partides més socials, les que depenen de les comunitats autònomes i per això cal tenir veu pròpia a Europa, gent que es cregui el país i en defensi el seu autogovern".
En aquest sentit, ha demanat al Govern "que es cregui el país i posi al capdavant de les delegacions exteriors persones que es creguin el país i expliquin a les institucions europees quina és la nostra situació i que ens en sortiríem com a país si només depenguessin de nosaltres per gestionar els nostres recursos".
Rovira assegura que "si no ens posem a treballar per tenir diàleg directe coma país amb Europa l'amenaça d'intervenció que plana sobre l'estat espanyol també serà una amenaça per a Catalunya i si treballem per poder establir diàleg amb Europa podem fer d'aquest episodi una oportunitat per al país".
La secretària general d'ERC creu que la intervenció de l'Estat espanyol significaria per a Catalunya "haver de fer més retallades en matèries tan sensibles i estructurals com la sanitat i l'educació i seria un cop al dret a decidir sobre els nostres impostos i els nostres recursos". A més considera que aquesta amenaça "és greu per a Catalunya si no treballem per tal de tenir una via directa de diàleg amb les institucions europees i els seus tècnics".
Per aquests motius, ha insistit Rovira, "cal que el govern surti a Europea explicar la nostra realitat, una eminència en economia com el conseller Mas-Colell ha de poder donar explicacions sobre la nostra situació real com a país i deixar ben clar que ens en sortiríem si poguéssim decidir sobre els nostres recursos".
Rovira ha dit per acabar que "no pot ser que els representants catalans a l'exterior parlin de Catalunya com una comunitat autònoma més. Aquesta representació a l'exterior a més es pot recolzar en els empresaris i representants del món de la cultura que actualment ja actuen com a autèntics ambaixadors del país, que se'l creuen i se l'estimen".