divendres, 21 de novembre del 2014

Solidaritat presenta mocions per la DUI als ajuntaments catalans

21/11/14

Jonathan Castelló (SI): "Des de l’àmbit municipal també volem ajudar a fer la independència"







Solidaritat per la Independència (SI) ha presentat aquest matí la ‘Moció per a la Declaració Unilateral d'Independència (DUI)’ a l’Ajuntament de Vila-sacra (Alt Empordà). Ho ha fet un dels regidors de SI a la població, Jonathan Castelló, i el coordinador de SI a l’Alt Empordà, Jordi Falgàs. Castelló ha registrat la moció al consistori per a què es voti al proper Ple Municipal. 

L’objectiu de SI és que a partir d’ara tots els seus regidors segueixin el mateix procés a la resta d’ajuntaments i així mateix fer extensiva aquesta moció a aquells partits que vulguin compartir-la. Solidaritat creu que cal pressionar junts per assolir una independència en la major brevetat possible.


El regidor Jonathan Castelló ha explicat que "des de l’àmbit municipal també volem ajudar a fer la independència, sense oblidar que l'òrgan sobirà de Catalunya és el Parlament, que ha de declarar-la i exercir-la immediatament". En aquesta línia, Castelló ha afegit que "tant el poble com els ajuntaments estem compromesos amb el procés, però no ens podem permetre allargar-lo gaire més perquè el nostre enemic és poderós".

El coordinador comarcal Jordi Falgàs ha finalitzat la trobada assegurant que "ara que ja hem cremat totes les etapes s'acosta el moment de la veritat, l'hora de la DUI: som una majoria social independentista que s’ha de transformar aviat en una majoria política per fer la Declaració d’Independència”. Segons Falgàs, “o l’actual Parlament la proclama o val més que plegui i vetllem perquè es transformi en un Parlament independentista de paraules i, sobretot, de fets".

Aquesta moció de SI s'inscriu dins la campanya “Ara és l’hora: DUI” recentment inaugurada per la formació. El seu objectiu és doble: vol incidir en les institucions i, al mateix temps, conscienciar sobre la Declaració com a única sortida de la gàbia anomenada Espanya. Precisament per reforçar aquesta consciència s’estan promovent actes per tot el país.