dijous, 23 d’octubre del 2014

Els 4 alcaldes del PP que donen suport al 9-N

23/10/2014

CONSULTA 9-N

Dels 8 pobles que governen els populars, la meitat obrirà locals municipals per la consulta


Bernat Vilaró


La líder Ultranacionalista del PPC, Alícia Sánchez-Camacho



La vicepresidenta del govern català, i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, informava ahir que hi haurà 942 municipis (d'un total de 947) amb locals de participació a Catalunya, xifra que suposa el 99,9% de la població. Al país hi ha 8 municipis on governa el PP, dels quals la meitat donarà suport al 9-N i obrirà locals per la consulta.

Els vuit municipis amb alcaldia del PP són, per ordre de major a menor població: Badalona (Barcelonès), Castelldefels (Baix Llobregat), Benavent de Segrià (Segrià), Almatret (Segrià), Horta de Sant Joan (Terra Alta), Sant Martí de Riucorb (Urgell), Pontons (Alt Penedès) i Bassella (Alt Urgell). De tots aquests, Badalona i Castelldefels tenen instituts, per la qual cosa no és necessari que l'Ajuntament cedeixi locals.


Dels altres, només Pontons i Horta de Sant Joan no col·laboren amb el 9-N, i amb els municipis d'Arres (CDA), Bausen (CDA) i Canejan (UA) -tots tres de la Vall d'Aran-, són els 5 únics pobles de Catalunya on no hi haurà locals de participació. D'aquesta manera, Benavent de Segrià, Almatret, Sant Martí de Riucorb i Bassella, amb alcaldia del PP, sí que cediran i obriran locals municipals perquè el 9 de novembre es pugui celebrar la consulta.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/els_4_alcaldes_del_pp_que_donen_suport_al_9-n_104005.php