dimecres, 18 de setembre del 2013

L'Ajuntament d'Agramunt obligat a treure les banderes de la UE del balcó

Dimecres, 18 de setembre de 2013 13:30 h

El jutjat de Lleida ha sentenciat que l'Ajuntament d'Agramunt ha de posar la bandera espanyola en un lloc privilegiat per assegurar-ne la visibilitat


L'Ajuntament d'Agramunt s'ha vist obligat a acatar la sentència del jutjat de Lleida que l'obliga a posar la bandera espanyola en un lloc visible de la façana del consistori. Davant el requeriment de la subdelegació del govern espanyol de complir la llei de banderes, aquest ajuntament de l'Urgell va adoptar la mesura de penjar la bandera espanyola juntament amb les 27 dels estats de la Unió Europea (UE), la catalana i la mateixa europea, complint d'aquesta manera la llei de banderes reivindicada per la subdelegació del govern espanyol a Catalunya. Malgrat la mesura establerta per l'ajuntament d'Agramunt, la subdelegació va afirmar que tantes banderes al balcó impedien que l'espanyola es veiés correctament i finalment, han obligat a l'ajuntament a retirar-les.

Balcó de l'Ajuntament d'Agramunt
Agramunt retira les banderes
Després de la sentència del jutjat de Lleida que obliga a l'Ajuntament d'Agramunt a retirar totes les banderes dels estats de la Unió Europea que fins ara onejaven en el balcó del consistori, l'alcalde ha afirmat que s'acatarà la sentència. Així doncs, Bernat Soler, alcalde d'Agramunt ha assegurat que en els propers dies retiraran les banderes i només hi deixaran la catalana, l'europea i l'espanyola. A més hauran de fer front a 200 euros de costos del procés.

 

La subdelegada del govern de l'estat espanyol a Lleida se'n surt amb la seva
La subdelegada del govern de l'estat espanyol a Lleida, Inma Manso, s'ha mostrat "molt contenta" per la sentència que obliga l'Ajuntament d'Agramunt a tenir hissada la bandera espanyola en un lloc preferent a l'exterior de l'edifici consitorial. Manso ha declarat que "els ciutadans d'Agramunt i de qualsevol municipi de Catalunya han d'estar contents de veure que tothom ha de complir la llei , tant un ciutadà com un alcalde com el propi president de la Generalitat, perquè és un motiu de tranquil·litat pels catalans"."Absolutament tothom ha de posar bandera perquè tothom ha de complir al llei perquè estem en un estat de dret", ha sentenciat.



Més deu consistoris lleidatans també podrien veure's obligats pel jutge a penjar la bandera
Inma Manso ha assegurat que més d'una desena d'ens locals lleidatans podrien veure's obligats a penjar la bandera espanyola per ordre judicial, després de no fer cas als requeriments de la delegació del govern de l'Estat a Catalunya, que finalment els ha acabat portant a la justícia.