Un Barça imperial dona una lliçó al PSG a la Champions (2-3)

CHAMPIONS

El conjunt blaugrana ha assaltat el Parc dels Prínceps i ho té tot de cara per passar a semifinals

Raphinha celebra un dels seus gols contra el PSG | Europa Press

Per al Futbol Club Barcelona, aquesta temporada, el simple fet de ser als quarts de final de la UEFA Champions League ja era gairebé un èxit. Després d’uns anys desastrosos a Europa, el Barça arribava a l’anada de l’eliminatòria contra el París Saint-Germain (PSG) al Parc dels Prínceps amb l’única obligació de competir. Els blaugranes, però, no només han lluitat i han plantat cara, sinó que han estat superiors als francesos. Xavi Hernández li ha guanyat clarament la batalla a Luis Enrique, el Barça ha sabut aprofitar els seus moments i ha aconseguit una victòria molt important (2-3) que ho deixa tot de cara per classificar-se per a les semifinals. Caldrà rematar la feina a Montjuïc.

La crònica del PSG-Barça (2-3)

Xavi ha donat la titularitat a Frenkie de Jong, que ha rebut l’alta mèdica poca estona abans de començar el partit. Christensen, amb problemes físics, no ha pogut jugar al pivot i el seu lloc l’ha ocupat Sergi Roberto. A la davantera, Raphinha ha acompanyat Lewandowski i Lamine Yamal. Més enllà d’això, els futbolistes esperats. El Barça ha saltat sobre el terreny de joc molt mentalitzat dels perills del PSG. Les vigilàncies sobre Mbappé eren constants, amb ajudes defensives molt ben fetes. Els francesos han dominat els primers minuts, però no han pogut generar cap ocasió.

En canvi, el Barça n’ha tingut de clares de seguida. Raphinha ha desaprofitat un u contra u clar davant de Donnarumma després d’un error defensiu del PSG. A la sortida d’un córner, també a causa d’una errada, aquest cop del porter italià, Ronald Araujo ha rematat de cap i, quan la pilota ja entrava, Nuno Mendes ha aparegut per rebutjar sobre la línia de gol. A partir d’aquestes ocasions, però, el Barça ha anat creixent en atac, ha pogut tenir estones de domini de la possessió i això ha fet que els blaugranes poguessin evitar els atacs constants del PSG.

Alguns jugadors del Barça han estat especialment brillants a la primera meitat. Koundé ha assecat del tot Mbappé, mentre que Cubarsí també ha estat molt atent en defensa. Al minut 37, el jove defensa central català ha trencat diverses línies amb una passada sensacional per a Lewandowski. El polonès, que també ha estat finíssim, ha conduït i ha trobat Lamine Yamal a la banda. El davanter català de setze anys ha fet una centrada molt perillosa, que Donnarumma ha deixat morta a l’interior de l’àrea i Raphinha ha rematat a plaer per avançar els blaugranes.

D’aquesta manera, el Barça, que hauria signat l’empat abans de començar el partit, s’ha trobat amb el domini al marcador i sobre el terreny de joc a la primera part. De fet, abans del descans els blaugranes encara han tingut alguna ocasió més, que no s’ha concretat a causa d’errors en els últims metres. En qualsevol cas, el Barça ha anul·lat el PSG a la primera meitat, amb una defensa molt concentrada, basada en les ajudes, i generant atacs des del darrere

Robert Lewandowski, durant el PSG-Barça | Europa Press

El Barça tenia una missió molt clara: fer a la segona part el mateix que havia fet a la primera. Dembélé, però, ho ha impedit. L’exblaugrana ha aprofitat un rebuig a l’àrea per caçar la pilota i, amb un xut espectacular, empatar el partit. A partir d’aquí, el PSG ha crescut moltíssim i el Barça s’ha fet petit. Tant és així que, dos minuts després, Fabián ha trobat Vitinha sol a l’interior de l’àrea i el portuguès no ha perdonat. D’aquesta manera, amb només cinc minuts, el PSG ha capgirat el marcador i ha deixat en inútils tots els esforços del Barça a la primera part.

Després d’aquests dos gols del PSG, el Barça ha recordat al d’Anfield, Roma o Lisboa: un equip que, de cop i volta, es desmembra i li poden fer mal per qualsevol lloc. Els francesos han enviat una pilota al travesser que hauria estat el tercer gol i, en aquest punt, Xavi ha dit prou. L’egarenc ha fet dos canvis: Lamine, molt nerviós, ha deixat el seu lloc a Joao Félix, mentre que Sergi Roberto, amb targeta groga, ha marxat per Pedri. I, a la primera pilota que ha tocat el canari, ha fet una passada molt llarga fantàstica per a Raphinha i, enganxant la pilota, el brasiler ha fet el seu segon gol i ha empatat el partit.

D’aquesta manera, el Barça ha aconseguit una diana vital quan pitjor estava i el duel ha canviat del tot. El Parc dels Prínceps ha tornat a quedar en silenci i el PSG ha vist com la seva rauxa quedava aturada de cop. Durant uns minuts, el partit ha estat en terra de ningú. Els francesos, però, han pogut crear un parell d’ocasions. Araujo ha estat providencial per evitar el gol de Barcola al contraatac, mentre que Dembélé ha fregat el doblet amb un xut que ha impactat contra el pal.

Xavi ha tornat a fer canvis. Han entrat Ferran Torres i Christensen i, de la mateixa manera que ha passat amb Pedri, el danès ha estat decisiu poca estona després d’entrar. Després d’una bona jugada de combinació, el Barça ha forçat un córner on ha arribat el tercer gol dels blaugranes. Donnarumma no ha sabut sortir a rebutjar la pilota i Christensen, absolutament sol i a un metre de la porteria, ha rematat a plaer. D’aquesta manera, el danès s’ha estrenat com a golejador blaugrana. Ja només quedaven deu minuts per al final i el Barça ha continuat defensant-se a la perfecció fins al final, de la mateixa manera que ha fet durant tot el partit, i s’ha endut aquesta victòria del Parc dels Prínceps.