dimecres, 3 d’abril del 2024

Rubiales, en llibertat després de ser detingut en el retorn a Espanya

 

 

CAS RUBIALES

 

 

L'expresident de la RFEF, arribat des de República Dominicana, està investigat per irregularitats en contractes vinculats a la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita

 

 

 

 

Luis Rubiales, en una imatge d'arxiu | Eduardo Parra / Europa Press

 

 

 

per Lluís Girona, Barcelona | 3 d'abril de 2024 a les 12:02

 

 

Luis Rubiales ha estat finalment detingut. L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha aterrat aquest dimecres a l'aeroport de Barajas, on l'esperaven agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil. L'exdirigent del futbol espanyol està investigat per irregularitats en contractes vinculats a la celebració de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita.

La detenció ha estat fora de les càmeres, tot i l'espera de desenes de periodistes a les portes de la sortida dels passatgers dels diferents vols comercials. Agents de la Guàrdia Civil s'han personat a l'avió en què viatjava l'expresident de la RFEF i li han comunicat la detenció, a la vegada que l'han traslladat en cotxe cap a dependències policial a l'aeroport. Poc més d'una hora després, Rubiales ha quedat en llibertat a l'espera de la citació de la jutgessa.



Rubiales ha arribat des de la República Dominicana, tot i que tenia previst fer-ho d'aquí a tres dies. La seva defensa ja havia dit davant la jutgessa que investiga el cas que l'expresident de la RFEF estava "en plena i total disposició" de tornar abans si així se li requeria. Aquest mateix dilluns, la Guàrdia Civil ja va registrar l'allotjament de Rubiales a Punta Cana per ordre de la magistrada, i que va acabar amb un telèfon i una tauleta confiscats.

Cal recordar que fa uns dies set persones van ser detingudes en el marc d'aquesta investigació. Els agents també van presentar-se a la casa de Rubiales a Granada per detenir-lo, però no van trobar-lo, ja que ja estava instal·lat a República Dominicana. Allà, segons va explicar, hi està per feina. "Estic aquí per guanyar-me la vida", davant els rumors que insinuaven unes possibles maniobres per no haver de respondre davant la justícia espanyola.



En paral·lel, Rubiales també afrontarà en els pròxims mesos el judici pel petó forçat a Jennifer Hermoso durant la final del Mundial. En aquest sentit, cal recordar que l'Audiència Nacional ja va proposar jutjar-lo, i que la Fiscalia ja ha presentat el seu escrit d'acusació, on demana dos anys i mig de presó per l'expresident federatiu.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.naciodigital.cat/noticia/270658/rubiales-llibertat-despres-ser-detingut-retorn-espanya