dimecres, 24 d’abril del 2024

El Barça recorrerà a la justícia ordinària per resoldre el cas del gol fantasma de Lamine Yamal

 

 

BARÇA

 

 

El Barça vol esclarir què va passar realment amb el gol fantasma de Lamine Yamal al Clàssic 

 

 

Bernat Aguilar
Foto: EFE
Barcelona. Dimecres, 24 d'abril de 2024. 09:23
Actualitzat: Dimecres, 24 d'abril de 2024. 09:35
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 

 

 



 

 

El Barça es vol mantenir ferm i no vol donar treva al futbol espanyol, sobretot al col·lectiu arbitral, després de l'últim Clàssic. El duel contra el Reial Madrid disputat al Santiago Bernabéu va ser molt polèmic per culpa de l'arbitratge i les seves decisions controvertides. Sempre perjudicant el Barça, el VAR va ser protagonista per la seva absència i per no resoldre els dubtes com tocava. Van ser diverses les accions del partit determinants que van acabar afectant el conjunt blaugrana, però el més evident va ser el gol fantasma de Lamine Yamal.

El gol fantasma de Lamine Yamal al Clàssic

 

 ENLLAÇ VIDEO GOL FANTASMA :https://twitter.com/i/status/1782426772941705294

A la mitja hora de joc, amb el partit empatat a un gol, un córner rematat per Lamine Yamal acaba amb la pilota sent refusada pel porter merengue Andriy Lunin sobre la línia de gol... o potser no. Després de dos minuts de revisió des del VAR, amb l'àrbitre José María Sánchez Martínez al capdavant, es va determinar que no hi havia suficients arguments per saber si la pilota havia entrat o no. Una decisió més que controvertida, ja que hauria canviat completament el partit. I l'àrbitre principal, César Soto Grado, va ordenar continuar el partit.

El més greu de tot és que no es vol aplicar la tecnologia de la línia de gol, que hagués resolt qualsevol dubte a l'instant. Però és que RAC1 va informar que la càmera en qüestió que hagués determinat si la pilota havia traspassat la línia estava espatllada. No hi van haver aquests problemes al segon temps, quan es van veure diverses imatges dels atacs del Reial Madrid des d'aquesta càmera que suposadament no funcionava.

Per això Joan Laporta, veient la magnitud de la tragèdia culer, va emetre un vídeocomunicat explicant que el Barça volia esclarir els fets i anar a per totes per aplicar justícia. Fins i tot, es va deixar oberta l'opció de demanar la repetició del partit.

 

Joan Laporta Presentació Barça One / Foto: Irene Vilà Capafons
Joan Laporta parlant / Foto: Irene Vilà Capafons

 

El Barça fa un pas més per aplicar justícia

Ara bé, des del Barça primer van demanar totes les imatges del gol fantasma a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). I el problema va ser que la resposta va ser negativa. I per això es vol fer un pas més. Tal com explica RAC1, el Barça recorrerà a la justícia ordinària per obtenir totes imatges d'aquesta acció. Una manera d'assegurar-se que poden tenir tots els recursos possibles i saber si realment hi havia gol o no.

A més, això significa un nou litigi judicial per al Barça. Des del club blaugrana volen saber si realment es va fer bé la feina arbitral o si es van voler ometre algunes imatges per evitar una victòria culer. I és que aquest partit és clau en la lluita pel títol de Lliga.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/esports/barca-recorrera-justicia-ordinaria-resoldre-gol-fantasma-lamine-yamal_1202765_102.html