Guiu dona el triomf al Barça en la primera pilota que toca al primer equip

LA JORNADA

Marc Guiu, en el dia històric del seu debut amb el Barça | FC Barcelona

Joan Pol Alcaraz Rodriguez

Marc Guiu. Aquest és, sense cap mena de dubte, el nom de moda del Futbol Club Barcelona. El joveníssim davanter català ha donat la victòria al Barça en la primera pilota que ha tocat amb el primer equip. El de Sant Celoni, de disset anys, ha debutat en un partit encalladíssim contra l’Athletic Club a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc i, poca estona després d’entrar, ha rebut una passada de Joao Félix a l’espai i ha marcat un gol històric (1-0). D’aquesta manera, els blaugranes han aprofitat l’empat del Reial Madrid d’aquesta jornada i s’han apropat a només un punt dels blancs abans del clàssic del cap de setmana vinent.

La crònica del Barça-Athletic (1-0)

Xavi ha presentat una alineació farcida de jugadors teòricament suplents a causa de la gran quantitat de baixes que té l’equip. Iñigo Martínez, Andreas Christensen, Fermín López o Ferran Torres són alguns dels futbolistes que no formarien part de l’onze de gala i han estat titulars contra l’Athletic. Tot i això, els primers minuts dels blaugranes han estat prou correctes. Si bé no hi ha hagut un gran domini dels culers, sí que han sabut aprofitar els espais que deixaven lliures els bascos per generar perill. Joao Félix ha tingut una ocasió claríssima en rematar una centrada lateral al travesser i Fermín, en una acció similar, també ha estat a punt de marcar.

No obstant això, el Barça ha anat de més a menys i a poc a poc ha anat perdent aquesta capacitat d’arribar a la porteria d’Unai Simón. L’Athletic, que ja estava fent un bon partit, ha aprofitat la baixada de rendiment dels blaugranes per atacar amb encara més insistència i ha estat molt superior. Targetes grogues per a Gavi i Oriol Romeu per aturar contraatacs, mans salvadores de Marc-André Ter Stegen, intervencions de mèrit d’Iñigo contra el seu exequip… El Barça ha tingut molta sort d’acabar la primera meitat sense encaixar i canviar alguna cosa era urgent al descans.

Iñigo Martínez, durant el partit contra l’Athletic | Europa Press

Dit i fet. L’actitud del Barça a la represa ha estat molt més bona. En una de les primeres pilotes de la segona part, Ferran Torres ha rebut a l’interior de l’àrea, ha fet un retall amb molta sang freda i el seu xut hauria entrat si no fos per una gran intervenció defensiva de Dani García. Unai Simón també ha estat superb a l’hora d’aturar una ocasió de Joao Félix i Fermín. La més clara de la segona meitat, però, ha estat per a Lamine Yamal, que ha entrat al minut seixanta. El jove davanter català ha rebut una gran passada de Joao Félix i, quan ho tenia tot a favor per marcar, el seu xut ha marxat molt lluny del pal dret.

El partit estava molt encallat i, tot i que el Barça estava dominant i arribant, el gol es resistia. Enmig d’aquesta situació, Xavi ha fet entrar un joveníssim davanter de les categories inferiors, Marc Guiu. Si bé havia destacat a la Masia, ha estat un recurs fruit de la situació desesperada del partit i de la quantitat de baixes de l’equip. Doncs, en una jugada històrica, Joao Félix, que ha fet un partidàs, li ha donat una gran passada i Guiu, en la primera pilota que ha tocat com a futbolista del primer equip, ha superat Unai Simón amb una rematada típica de davanter centre. Era ja el tram final del duel i el Barça ha assegurat els tres punts, s’apropa al Madrid abans del clàssic, si bé abans hi ha el partit de Champions contra el Xakhtar Donetsk entre setmana.