dijous, 19 d’octubre del 2023

Demanen retirar la nacionalitat francesa a Benzema si es confirma el seu vincle amb el terrorisme islamista

 

 

CONFLICTE ISRAEL - HAMÀS

 

 

Una senadora conservadora proposa retirar-li la Pilota d'Or i la nacionalitat francesa 

 

 

Malena Ramajo
Foto: Europa Press
Barcelona. Dimecres, 18 d'octubre de 2023. 19:28
Actualitzat: Dijous, 19 d'octubre de 2023. 09:42
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 

 


 

 

 

 

 

La senadora conservadora francesa Valérie Boyer, del partit Les Républicains, ha demanat que es retiri la nacionalitat francesa al futbolista Karim Benzema, si es confirma que té vincles amb el grup terrorista Germans Musulmans, tal com va assenyalar aquest dimarts el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin. La senadora ha proposat, que, en cas que es confirmin les acusacions, caldria implementar "sancions", com ara retirar-li la Pilota d'Or, i posteriorment, retirar-li la nacionalitat. "No podem acceptar que una persona amb doble nacionalitat francesa (també té l'algeriana), coneguda internacionalment, pugui deshonorar i fins i tot trair el nostre país d'aquesta manera", ha etzibat Boyer en un comunicat. 

El futbolista va publicar fa uns dies un missatge a X en el qual traslladava les seves "oracions" als habitants de Gaza, tot lamentant que "tornen a ser víctimes d'aquests bombardeigs injustos que no perdonen dones ni nens". Aquesta és la primera qüestió que Boyer ha apuntat en el comunicat per justificar la proposta de retirar la nacionalitat. La senadora també s'ha referit al fet que el jugador va ser cedit al club d'Aràbia Saudita Al-Ittihad Jeddah, i finalment, ha citat les acusacions del ministre de l'Interior. En aquest sentit, Boyer ha afirmat que, segons l'antropòloga Florence Bergeaud-Blacker, "els Germans Musulmans és un moviment polític-religiós" que busca "establir la societat islàmica mundial", suggerint de forma implícita que aquest seria l'objectiu de Benzema. 

 

 

El Ministeri de l'Interior de França justifica les acusacions

La reacció de la senadora es produeix dos dies després que en una entrevista televisiva, Darmanin assegurés que l'exjugador del Reial Madrid té vincles amb aquest grup islàmic nascut a Egipte, i actualment considerat un grup terrorista a diversos països, com França, els Estats Units o Aràbia Saudita. "El senyor Karim Benzema té vincles notoris, com tots sabem, amb els Germans Musulmans", va assegurar Darmanin dilluns a la nit al canal televisiu CNews. Amb tot, les declaracions no va transcendir a França fins a aquest dimarts al vespre, després que diversos mitjans espanyols se'n fessin ressò. 

El Ministeri de l'Interior ha justificat aquest dimecres les acusacions, assegurant que múltiples accions de Benzema constitueixen "una deriva cap a un Islam dur, rigorós, característic de la ideologia" dels Germans Musulmans, que consisteix a "difondre normes islàmiques en diversos espais de la societat, especialment a l'esport". En aquest sentit, han apuntat a polèmiques que envolten el jugador, com ara la negativa a cantar la Marsellesa als partits amb la selecció francesa o el "proselitisme a favor de la religió musulmana" a les xarxes socials. 

Altres exemples que han destacat fonts d'Interior són el fet que Benzema es fotografiés amb l'imam de la ciutat de Meaux, investigat en el cas de l'assassinat al professor Samuel Paty, o el seu suport al lluitador rus Khabib Nurmagomedov, que va publicar un missatge contra el president francès, Emmanuel Macron, titllant-lo de "brossa" i desitjant que el "totpoderós el desfiguri". El govern francès considera que són accions per les quals no se'l pot jutjar, però que suposen "un senyal particularment ambigu" per a un esportista que té tanta audiència.



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/internacional/demanen-retirar-nacionalitat-francesa-benzema-confirma-vincle-islamisme_1112895_102.html