dilluns, 30 de gener del 2023

Joel Díaz plega del ‘Zona Franca’ per l’acomiadament de Manel Vidal

 

 

SOCIETAT

 

 

 

 

 


 

 

 

Redacció

30.01.2023 - 14:46

Actualització: 30.01.2023 - 15:28

 

 

Joel Díaz, presentador del ‘Zona Franca’ de TV3, ha anunciat a Twitter que plega del programa arran de l’acomiadament del col·laborador Manel Vidal, que ha titllat d’injust i inacceptable, per un gag feia aparèixer una esvàstica en un quadre on situava el PSC ideològicament.

 

“A partir d’avui mateix, deixaré de presentar el ‘Zona Franca’. Plego arran de la decisió presa per la direcció de TV3 d’apartar del programa Manel Vidal, una decisió que considero injusta i inacceptable tant en el fons com en la forma en què s’ha pres i comunicat”, ha escrit.

 

 

 

 

 


Malgrat això, Díaz ha expressat gratitud amb l’equip del programa. “Jo plego però espero que l’equip que ha estat fent fins ara el ‘Zona Franca’, ple de gent amb talent i ganes, amigues i amics meus tots a qui estic molt agraït, tingui l’oportunitat de seguir treballant i que TV3 s’esforci per fer-ho possible.” Joel Díaz: “Com més ridícula i penosa sigui la situació política de Catalunya, millor per a nosaltres” Magí Garcia també plega com a guionista del programa Qui s’ha afegit a Díaz ha estat l’humorista Magí Garcia, que un piulet ha anunciat que plega com a guionista del programa. “Des d’avui deixo de ser guionista del ‘Zona Franca’. Espero que TV3 valori el talent de l’equip del programa i puguin continuar treballant. Poder deixar una feina és un privilegi que no tothom pot exercir i sento el màxim respecte per tots ells”, ha dit. 

 

 

 


Poc després ha estat Manel Vidal qui, a través d’un altre piulet, ha reaccionat a la decisió de Díaz. “No té gaire valor que ho digui jo perquè és el meu amic, però no he vist mai ningú posar el coll (en tots els sentits) com ho ha fet en Joel amb aquest programa”, ha dit. 

 

 



TV3 estudiarà la continuïtat del programa

Poc després de l’anunci de Díaz, TV3 ha emès un comunicat en què ha lamentat la decisió del presentador i ha anunciat que suspendrà temporalment el programa mentre n’estudia la continuïtat.

 

“Després de l’anunci de Joel Díaz d’abandonar el programa ‘Zona Franca’, TV3 lamenta i respecta la decisió del presentador. L’espai no s’emetrà durant els propers dies, però TV3 estudiarà la continuïtat del programa”, ha explicat la cadena.

 

I ha afegit: “Avui, i els pròxims dies, no hi haurà emissions de l’espai ‘Zona Franca’, però TV3 continua compromesa amb els continguts que volen arribar a nous públics, especialment l’audiència jove, amb humor transgressor i irreverent. Per això, la cadena estudiarà la continuïtat del programa.” Malgrat tot, la cadena ha confirmat, en el marc de la CCMA, que Díaz continuarà vinculat a ‘El matí de Catalunya Ràdio’.

 

Quatre dies de polèmica

La dimissió de Díaz culmina una polèmica que s’encetà el proppassat arran de l’acomiadament de Vidal, una decisió que aixecà molta polseguera a les xarxes. L’endemà, el director de TV3, Sigfrid Gras, amenaçà la continuïtat del programa a la comissió parlamentària de control de la CCMA.

 

“Volem llançar un missatge al programa: saben que això és TV3 i que si volem continuar fent aquesta mena de provocació, transgressió, buscar un tipus d’humor, accedir a un altre públic… aquestes coses no es poden repetir“, digué. Manel Vidal, tanmateix, es refermà en un fil publicat abans-d’ahir en què reiterava: “En l’eix nacional, el PSC és un partit d’extrema dreta”.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/joel-diaz-plega-del-zona-franca-arran-de-la-destitucio-de-manel-vidal/