dijous, 28 d’octubre del 2021

Xavi tanca un acord amb el Barça que inclou el seu germà i entrenador interí Sergi Barjuan

 

 

BARÇA

 

 

Albert Malla
Foto: EFE
Barcelona. Dijous, 28 d'octubre de 2021. 13:08
Actualitzat: Dijous, 28 d'octubre de 2021. 14:12
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 


 

 

La destitució de Ronald Koeman està provocant que les converses i les negociacions s'accelerin. Xavi Hernández és qui té més números per substituir el neerlandès i, de fet, ja ha arribat a un acord per ser el nou entrenador del Barça, segons ha informat el diari Sport. Mentrestant, el club blaugrana ha fet oficial que Sergi Barjuan ocuparà la banqueta del primer equip de manera interina.

 

Negociant la rescissió de contracte amb l'Al Sadd

Per tenir ADN Barça, per creure en la Masia i per tenir un model de joc atractiu, la junta de Joan Laporta ha considerat que Xavi és la persona ideal que necessita el conjunt culer per reconduir la seva delicada situació. La intenció del de Terrassa també és aterrar al Camp Nou, però ara el tema és parlar amb l'Al Sadd per la rescissió del contracte.

 

 

Xavi durant un acte / EFE

 

 

Les relacions entre Xavi i la directiva de l'Al Sadd són molt bones i no hi hauria d'haver molts problemes per arribar a una entesa. La intenció és que l'exblaugrana es posi a treballar a Barcelona com més aviat millor i la data en la qual podria debutar seria en el partit de Champions League a Kíev contra el Dinamo del pròxim 2 de novembre, segons La Vanguardia.

 

Encara és d'hora per reconduir els pèssims resultats a la Lliga i a la Champions, i per això és clau que s'obtinguin els tres punts a terres ucraïneses. El Bayern i el Benfica són el primer i el segon de grup, respectivament, i els culers han de remuntar com sigui per accedir als vuitens de final. Els vuitens no només suposen un al·licient esportiu sinó també econòmic. I com ja se sap, els comptes del Barça no estan per tirar coets.

 

 

Joan Laporta durant l'assemblea / EFE


 

 

Yuste i Alemany, a Doha

El vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany, s'estan desplaçant aquest dijous fins a Doha per deixar lligat tots els aspectes del contracte, segons les informacions de l'Sport. Recordem que Xavi va renovar amb l'Al Sadd el passat mes de maig fins al 2023 i en l'acord no es va incloure una clàusula per si trucava el Barça. En qualsevol cas, els directius del Qatar no posarien moltes traves i la clàusula de rescissió és d'un milió d'euros.

 

Com és prou conegut, Xavi no vol ser cap solució a curt termini i vol un projecte de llarg recorregut. A més, el terrassenc vol tenir els seus homes de màxima confiança al seu voltant i ja s'estan coneixent alguns dels noms del que seria el nou staff. El seu germà Óscar Hernández, Sergio Alegre i Ivan Torres aterrarien juntament amb Xavi, segons l'Sport.

 

 

Xavi, amb el seu staff / @xavi



Barjuan, l'interí escollit

Per la seva part, Laporta es reunirà sobre les 16.30h d'aquest dijous amb la plantilla del Barça. L'objectiu de la trobada és explicar els motius per acomiadar Koeman i anunciar qui serà el nou entrenador. Mentre es tanquen tots els detalls del contracte amb Xavi, l'entitat blaugrana ha informat que serà Barjuan qui ocupi el càrrec. L'exjugador i actual entrenador del B dirigirà el seu primer entrenament aquesta tarda a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Barjuan atendrà als mitjans de comunicació aquest divendres a partir de les 13.00h en la prèvia del duel davant l'Alabès i al seu costat hi haurà Joan Laporta.

 

 


 


 "El FC Barcelona informa que Sergi Barjuan, actual entrenador del Barça B, es farà càrrec de manera provisional de la direcció tècnica de la primera plantilla. L'interinatge a la banqueta del primer equip clourà tan bon punt el club tanqui la contractació d'un nou entrenador", ha assegurat el Barça en el seu breu comunicat.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/esports/xavi-acord-barca-laporta_663014_102.html