dijous, 17 de setembre del 2020

Espanya no aprèn i no tanca Madrid malgrat les alarmants xifres de contagis

 
 
 

A l’inici de la pandèmia també va ser la capital espanyola el principal focus de propagació de Covid-19

 
 
 
 
 
 
Redacció 17/09/2020
 
 
 
 
 
 
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | ACN

 





Segona onada a Madrid

 

La Comunitat de Madrid ha registrat 3.433 casos nous de coronavirus, dels quals 1.501 s’assignen a les últimes 24 hores i la resta a dies anteriors, i 27 morts, segons l’informe de situació epidemiològica d’aquest dimecres ofert per la Conselleria de Sanitat, amb dades a tancament del dia anterior.
 
 
 
En l’acumulat, la Comunitat de Madrid registra 181.924 infectats, mentre que total de morts ascendeix a 9.835, un total de 4.846 en centres sociosanitaris, 10.058 en hospitals, 987 en domicilis i 29 en altres llocs.
 
 
Els pacients hospitalitzats han tornat a augmentar fins a situar-se en 2.761, i els pacients en UCI fins a 371. D’altra banda, 303 pacients han estat donats d’alta en el dia d’ahir. A més, 10.366 es troben en seguiment domiciliari per atenció primària.
 
 
En l’acumulat, el nombre de pacients que han requerit hospitalització ascendeix a 53.077, UCI a 4.593, les altes hospitalàries a 49.170 i els pacients atesos per atenció primària a 388.467.
 
 
 

No aprendre del passat

 

A l’inici de la pandèmia el març passat, la capital espanyola ja va ser el principal focus de contagis a l’Estat i va ser des d’on, indiscutiblement, es va escampar arreu de la Península tret de Portugal. I és que el país lusità va tancar fronteres amb Espanya (ja se sap, l’autonomia que ens cal és la de Portugal). Així doncs, davant les noves xifres alarmants, el primer que s’hauria de fer és tancar fronteres amb Madrid.

 

 

Preocupació per la gestió de PP, Cs i Vox

 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que “s’ha de fer el que faci falta per controlar la situació a Madrid”. En declaracions a Ràdio Nacional espanyola, Illa ha afirmat que s’han de prendre “les mesures que s’hagin de prendre” i que aquestes han de ser “eficaces” per aturar l’augment de casos de covid-19. El ministre no ha volgut entrar a valorar si aquestes mesures arriben tard i ha posat en valor que les autoritats sanitàries de la comunitat estan treballant i des del govern autonòmic s’ha anunciat que aquest dimecres es farien públiques noves mesures. “Esperarem a conèixer-les”, ha manifestat. D’altra banda, ha explicat que s’està acabant d’estudiar la fiabilitat i validesa dels tests ràpids d’antigens.

 

 

 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :