dilluns, 25 de maig del 2020

Un infectòleg del Vall d'Hebron afirma que la Covid-19 està en la fase final



CORONAVIRUS






El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Diumenge, 24 de maig de 2020














El cap de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Benito Almirante, afirma que el coronavirus es troba en la fase final i que "és molt probable que d'aquí dos o tres setmanes sigui absolutament marginal".




 

En una entrevista a la televisió municipal de Barcelona, Betevé, Almirante ha defensat que aviat la propagació del virus serà mínima i que els rebrots de gran magnitud són "improbables".

 



L'infectòleg ha comentat, després de l'evolució de la malaltia, les mesures de protecció i el
confinament de la població, que "la malaltia va a la baixa i és molt probable que d'aquí un període de dos o tres setmanes sigui absolutament marginal".




Almirante compara l'evolució de la Covid-19 amb la d'altres malalties víriques com la grip, que "té també una pujada molt important, un patró que dura setmanes i un descens gradual fins que pràcticament desapareix en l'època d'estiu".

 



"El comportament del coronavirus és molt semblant a la grip estacional", afirma l'especialista, que confirma que els nens i adolescents no tenen la malaltia i tenen un risc molt baix de transmetre-la entre ells mateixos o a altres persones.

 



Això es deu, segons el metge, al fet que tenen poc desenvolupada una molècula que tenen els adults en la mucosa respiratòria i que serveix al virus per infectar, com una espècie de receptor que propaga la infecció a la resta de l'organisme.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/salut/coronavirus-infectoleg-vall-hebron-fase-final-covid_506421_102.html